Takip Et

SON DAKİKA

AK Parti Aydın Milletvekili Öz: Nazilli'nin il olması gündemimizde yok

16 Mayıs 2017, Salı 13:55

     


AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, son günlerde kamuoyunda dolaşan, bazı ilçelerin il olacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, kamuoyunda zaman zaman gündeme getirilen bazı ilçelerin il olacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığını ifade etti.

Konuyla ilgili Denge'nin sorularını yanıtlayan Öz, "Kanaatimce medyada, haber sıkıntısı çekilince böyle konular gündeme getiriliyor. İçişleri Bakanlığı'nın, Hükümetimizin böyle bir tasarrufu yok" dedi.

 

AK Parti olarak, Aydın'daki en büyük hedeflerinin 2019 yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak olduğunu aktaran Öz, Nazilli'nin il olacağı yönündeki iddialarla ilgili, "Böyle bir polemiğe girmem. Bu konudaki görüşlerim nettir. Nazilli'nin il olmasından en büyük keyfi ben alırım. Nazilli'ye yaptığım hizmetler belli. Otoban ve şehir hastanesi için ne kadar koşturduğum belli. Nazilli il olacaksa en büyük keyfi ben alırım. Bir de hayatın ve siyasetin gerçekleri var" değerlendirmesinde bulundu.

Nazilli ve çeşitli ilçelerin il yapılacağı konusunun 15 günde bir gündeme getirildiğini ifade eden Öz, bu durumu, 'haber sıkıntısı çeken gazetecilerin manipülasyonu' olarak nitelendirdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Nazilli'yle ilgili bir hedef koyduğunu da anımsatan Öz, bu kapsamda, ilçede ikinci bir devlet üniversitesi kurulması düşünüldüğünü söyledi.

 

"NAZİLLİ, KENDİSİNİ İL YAPANLARI UNUTMAZ"

Denge'ye konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise, Nazilli'nin 40 ilden büyük bir ilçe olduğunu söyledi. Belediye Başkanı olarak, Nazilli'nin il olmasını istediğini dile getiren Alıcık, bu konuda AK Parti Genel Merkezi'nde çalışma yapıldığına ilişkin duyumlar aldığını ifade etti.

Dar bölge seçim sisteminin uygulanması durumunda Nazilli'nin il olma olasılığının artacağını kaydeden Alıcık, "Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiyor. 600 milletvekili oluyor. Nazilli'nin il olmasını Nazilli halkı da isteyecektir. Nazilli, kendisini il yapanları unutmaz, vefalıdır. Bu konuda Cumhurbaşkanımıza da güveniyoruz" diye konuştu. (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler