Takip Et

SON DAKİKA

CHP’nin kaybettiği ilçelerde detaylı rapor hazırlanıyor

16 Nisan 2019, Salı 14:45

     


tvDEN’de 5G1K programına konuk olan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, kaybettikleri ilçelerde detaylı raporun hazırlandığını açıklarken, “Demek ki bir yerlerde eksiğimiz olmuş. Bu eksikleri doğru analiz yapmamız lazım. Büyükşehir belediyeleri içinde Türkiye üçüncüsü olan bir oy aldık” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

tvDEN’de 5G1K programında 31 Mart seçimlerini değerlendiren CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Millet İttifakı’na olan desteklerinden dolayı Aydın halkına teşekkür etti.

31 Mart seçimlerinde kazandıkları Nazilli, Yenipazar, İncirliova, Germencik ile birlikte, kaybettikleri dört ilçe olduğunu da belirten İl Başkanı Ali Çankır, kaybettikleri ilçelerle ilgili detaylı bir rapor hazırlandığını açıkladı. Çankır, “Millet İttifakı’nda tüm belediye başkan adaylarımız yola çıkarken, ilçelerindeki tüm halka hizmet için yola çıktı. Seçilen başkanlarımız da rozetlerini çıkararak görevlerine başladı. Kaybettiğimiz Karacasu, Bozdoğan, Koçarlı ve Karpuzlu, bu dört ilçemizde başarılı belediye başkan adaylarımız vardı. Fakat Cumhur İttifakı’nın bölgedeki gücü de biliniyordu. Kaybettiğimiz dört ilçede de detaylı rapor hazırlanıyor. Bu raporları önümüzdeki günlerde paylaşırız. Özetle, biz aynaya bakmayı doğru buluyoruz. Demek ki bir yerlerde eksiğimiz olmuş. Bu eksikleri doğru analiz yapmamız lazım. Bu analizi yapıp, inşallah bir sonraki seçimde eksiklerimizi giderip o ilçelerde CHP belediyeciliğiyle halkımızı yönetmeye devam edeceğiz. Ama biz bu ilçelerde belediye başkan adaylarımızın ve örgütlerimizin ellerinden gelen en iyi çalışmayı yaptıklarını biliyoruz.

Kaybettiğimiz tüm ilçeleri sürpriz olarak gördük. Kazandığımız ilçelerde de yaptığımız çalışmalarda, halkın teveccühü ve anket çalışmalarında önde veya başa baş olduğumuza yönelik raporlar geliyordu. Biz bu sonuçları bekliyorduk” dedi.

“YÜZDE 54’LÜK OY İLE TÜRKİYE’DE ÜÇÜNCÜYÜZ”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun başarılı bir beş yıl geçirdiğini seçim sonuçlarından gördüklerini ifade eden Çankır, “Özlem başkanımız, bizim başımızı hiç öne eğdirmedi. Seçim sonuçlarında da bunu gördük. Özlem başkanımız yüzde 54’lük oy oranı ile seçildi. Büyükşehir belediyeleri içinde Türkiye üçüncüsü olan bir oy aldık. Önümüzdeki beş yıllık süreçte de, yine halkımızla büyükşehir ile birlikte 10 ilçemizin dışında Cumhur İttfaikı’nın mensubu olduğu 7 ilçede 31 Mart öncesinde gerek Türkiye’de, gerek Aydın’da zaman zaman oluşan gerginliklerin yanında hiç durmadık. Cumhur İttifakı’nın mensupları ve belediye başkanları umarım o seçim atmosferinden kurtulur. Umarım Aydın Büyükşehir Belediyesi ile 17 ilçesi hak ettiği şekilde yönetilir” diye konuştu.

“HİÇ BİR KOŞULDA AYDIN’DA SEÇİM KAYBETMİYORDUK”

Yerelde ittifakların ilk kez uygulanmasını ve ‘HDP Aydın’da büyükşehir adayı çıkarsa sonuç farklı olur muydu?’ sorularını da yanıtlayan Çankır, şunları söyledi:

“Yerel seçimler, genel seçimlerden çok daha farklı. 31 Mart sürecinde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak seçim kararı aldığı günden itibaren, biz 17 ilçemizde bu ittifak beraberliği ile ilçelerden nasıl başarılı çıkabiliriz çabası içine girdik. Millet İttifakı’nın en başarılı uygulandığı illerden biri Aydın oldu. Bugün itibariyle Aydın nüfusunun yaklaşık yüzde 85’ini Millet İttifakı’nın belediye başkanları yönetecek. Bu da Millet İttifakı’nın Aydın’da ne kadar başarılı olduğunun sonuç göstergesi. Biz Aydın’da zaten iktidardaydık. İttifaksız bir seçimde de, CHP olarak biz Aydın’da güçlüyüz. Cumhur İttifakı’nın nüfusa oranla yüzde 15’lik bir kısım ile en başarısız oldukları illerden biri Aydın olmuş oluyor.

HDP’nin aday çıkarmamasıyla ilgili de, sonucun hiç bir koşulda değişeceğine inanmıyorum. Aradaki rakamı bir siyasi partinin oyuyla ölçmek çok doğru olmaz. Biz hiçbir koşulda 10-12 ilçe belediyesini ve büyükşehir belediye başkanlığında Aydın’da seçim kaybetmiyorduk. Çıkan sonuçlar bizim için sürpriz olmadı”

“İSTANBUL’DA SÜRECİN UZAMASI TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ AÇISINDAN RİSKLİ”

İstanbul seçimleriyle ilgili de konuşan CHP İl Başkanı Ali Çankır, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazandığını ve bundan en ufak bir kaygılarının olmadığını söylerken, İmamoğlu’nun geleceğin lideri olarak anılmaya başlamasıyla ilgili soruyu da cevapladı. Çankır, “İl başkanları olarak İstanbul’da bir toplantı yaptık. Orada bulunduğum süre içinde sadece CHP örgütleri değil, İstanbullular büyükşehir belediye başkanını İmamoğlu olarak ilan etmiş durumda. Sadece süreç uzatılıyor. Sürecin uzamasını Türkiye’nin geleceği açısından çok riskli buluyorum. Bu süreç ne kadar kısa olursa, o kadar faydalı olur. İmamoğlu’na büyük bir sempati oluştu. Kararlı bir siyasetçi. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu ve özlediği bir siyasetçi portresi çizdi. CHP’de çok değerlerimiz var. Bu değerlerden bir tanesi olan Ekrem İmamoğlu’nu dünya ve Türkiye tanımış oldu. Siyasete başlarsınız, sizi halk ve millet bir yere götürür. Milletin takdiri ve teveccühü ile CHP zamanı geldiğinde bir cumhurbaşkanı adayı çıkaracaktır” diye konuştu. (SALİH ERGUN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler