Takip Et

/>

SON DAKİKA

Savaş’tan Aydınlı gençlere de müjde!

16 Mart 2024, Cumartesi 15:30
Son güncelleme: 16 Mart 2024, Cumartesi 15:50

     


Yaklaşan seçim öncesi Haber Global yayınına konuk olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş önemli açıklamalarda bulundu.

Katıldığı programda Aydınlı genlere de müjde veren Savaş, ““Mevcut belediyenin reklamlara ayırdığı kaynakları biz öğrencilerimize burs olarak kullanacağız” dedi.

“VİZYONSUZ BELEDİYECİLİKLE ŞEHRİMİZ HER GEÇEN GÜN GÜCÜNÜ KAYBEDİYOR”

Seçimi özel değerlendirmelerde bulunan Savaş, katıldığı programda üç dönemdir Aydın’ı yöneten mevcut yönetim hakkında yöneltilen soruya “ CHP’li belediye yönetimi uzun zamandan beri şehrimizi yönetiyor ama hiçbir sorunu bugüne kadar çözemedi, çözmek için de hiçbir çaba harcamadı. Aydınımız bu yönetim ile her geçen günü kaybediyor. Komşu şehirlerimizle aramızdaki fark her geçen gün açılıyor. Yerel yönetimin vizyonsuzluğundan dolayı turizmde, tarımda, sanayide, ulaşımda bir çok avantajımız olmasına rağmen bunu kaybetmeye başladık. Aydın’da çöplerimiz vahşi bir şekilde depolanıyor. Doğa ve çevre katliamı yapılmakta, Türkiye’nin en pahalı suyunu halkımız içiyor. Vizyonsuz belediyecilikle şehrimiz her geçen gün gücünü kaybediyor” şeklinde cevap verdi.

“KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR YAPACAĞIZ”

Yönetime geldiklerinde Aydın’ın sorunları için hazırladıkları projeleri anlatan Savaş, “Biz yönetime geldiğimizde çözüm önerileriniz planlarımız projelerimiz hemen devreye girecek. İlk fırsatta şehrimizin bu kronik hale gelmiş olan problemlerini çözmek adına projelerimiz var. Ulaşım konusunda trafiği hemen nefes aldırmak adına Nazilli’de, Aydın Merkezde, Kuşadası’nda ve Söke Novada kavşağında köprülü kavşaklar yaparak trafiğimizi rahatlatacağız. Türkiye’nin en pahalı suyunu Aydın kullanıyor. Halkımıza içtiğin suyu mevcut yönetim resmen zehir etmiş durumda. Biz ilk meclis toplantımızda vatandaşlarımızın ödemiş olduğu su faturalarına %50 indirim yapacağız beş yıl boyunca da zam yapmayacağız asla fiyat artışı yapmayacağız. Her gittiğimiz yerde vatandaşımız su faturalarını göstererek dert yanıyor. Aydın’da su faturaları elektrik faturasını geçti su faturaları insanlarımıza büyük bir yük olmaya başladı” ifadelerini kullandı.

AYDINLI EMEKLİLER MÜJDE!

Nisan ayından itibaren geçerli olmak üzere emeklilere müjde veren Savaş, “Emeklilerimize destek vermek adına her ay 5 bin TL vereceğiz. Bunu Emekliye vereceğimiz kartla sağlayacağız. Emeklilerimiz bu kartla su, elektrik ve doğalgaz faturasını ödeyebilir, isterse çarşıda, pazarda alışverişini yapabilir. Her ay 5 bin TL emeklilerimize katkı sağlayacağız. Bunu da hemen Nisan ayından itibaren gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ AYDIN’DA KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLABİLECEK”

Aydın’daki deprem riski konusunda açıklamalarda bulunan Savaş, “Maalesef mevcut yönetim deprem konusunda hiçbir çalışma yapmamış. Uzmanlar şehrimizde her an bir deprem olacağını söylemesine rağmen, Aydın birinci derece deprem bölgesi olmasına rağmen, ne yazık ki mevcut yönetim bunu görmezden geliyor. 2014 yılında kentsel dönüşümle ilgili bir birim oluşturulmasına rağmen bununla alakalı bir tane bile örnek yok. Biz yönetime geldiğimiz ilk andan itibaren mevcut yapısı onu gözden geçireceğiz, deprem riski oluşturan yapılarla birlikte kentsel dönüşümü başlatacağız. İlk etapta 10 bin sosyal konut yapacağız sözünü verdik. Buraya gelen yoğun talepten dolayı 10 bin olan sosyal konut sözümüzü İki katına çıkar artarak 20 bin sosyal konut yapacağız. Vatandaşlarımız Aydın’da kira öder gibi ev sahibi olabilecek” ifadelerini kullandı.

SAVAŞ’TAN GENÇLERE BURS DESTEĞİ SÖZÜ

Gençlere yönelik yatırımlarından bahseden Savaş, “Mevcut belediyenin reklamlara ayırdığı kaynakları biz öğrencilerimize burs olarak kullanacağız. Büyükşehir belediyesinin reklama kullandığı harcamayı biz öğrencilerimize aktaracağız. Mevcut kronik sorunları çözdükten sonra ilimize yatırımcı çekeceğiz ve üniversitemizden mezun olan öğrencilerimize iş kapısı sağlayacağız” dedi. (ERDAL AYDIN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler