Takip Et

SON DAKİKA

Egelilerden İmamoğlu'na 'Zeybek' tepkisi

16 Mart 2019, Cumartesi 16:32

     


İstanbul’da Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun her yöresel oyuna ayak uydururken, Ege yöresi oyunlarını oynamaması, Egelilerin tepkisine neden oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye’nin her ilinden vatandaşı barındıran İstanbul’un, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında gittiği etkinliklerde her yöreye özgü halk oyunlarına eşlik etti. Etkinliklerde oynadığı halk oyunlarını bir arada derleyen İmamoğlu, bunu sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Horon’dan halaya her türlü yöresel oyunu oynayan Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı Egelilerin etkinliklerinde Ege yöresi halk oyunlarına oynamaması, Egelilerin tepkisine neden oldu. İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarındaki ''Her rengi ile 16 milyon İstanbullu’nun Başkanı olacağım'' paylaşımına Egeliler, ‘Ege’den nasılsa oy alıyoruz diye düşünüp oynamamış’, ‘Ücretsiz Zeybek kursu verebiliriz’ ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Zeybek Oyunu fotoğrafı ile ‘Bir Türk sadece Zeybek oynarken diz çöker’ gibi yorumlarla tepkilerini ortaya koydu. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler