Takip Et

SON DAKİKA

Çerçioğlu: Mal varlığını açıklamak zorunda

16 Mart 2019, Cumartesi 23:02

     


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, isim vermeden Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ı eleştirdi. Başkan Çerçioğlu, “Bir belediye başkanı, başkan olmadan önceki mal varlığı ile belediye başkanı olduktan sonraki mal varlığını açıklamak zorunda” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeybek Mahallesi 5’inci Cadde’de yaptırılan park, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Parkın açılış törenine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da katıldı.

“AYDIN AŞKIYLA SEÇİME GİRECEĞİZ”

Mahalle’de çocuklar için oyun alanı ve yetişkinler için spor aletlerinin yer aldığı parkın açılışında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, AK Parti iktidarının politikalarını eleştirdi. Elazığ’ın en küçük ilçelerinden biri olan Ağın’da bir programa katıldıktan sonra Aydın’a geldiğini belirten Kaya, CHP’li bir kadının Ağın’da belediye başkan adayı olduğunu ve Özlem Çerçioğlu’na örnek aldığı için bu yola çıktığı söylemesini hatırlatarak sözlerine başladı. Kaya, “Bugün Aydın’da 17 ilçemizin 15’ini sizlerin desteğiyle almayı başaracağız. Efeler Belediyesinde koltuk sevdalılarıyla değil Efeler sevdalılarıyla devam edeceğiz. Biz Efeler’de seçime ‘ben yoksam parti yok, ben yoksam gelecek yok’ diyenlerle değil memleket sevdasıyla, Aydın aşkıyla devam edenlerle gireceğiz. İşte o yüzden tüm ilçelerde Aydın sevdasıyla kucaklaşacağız. Biz Özlem’e sevdalıyız, Özlem Aydın’a sevdalı, Aydın Türkiye’ye sevdalı. Bu sevdanız hiç bitmesin, özleminiz hiç bitmesin diyorum. Özlem’i de, Efeler Belediye Başkan Adayı Fatih Atay’ı da size emanet ediyorum. İyi ki varsınız, mücadeleniz başarıyla sonuçlansın” diye konuştu.

“BAKTILAR BAKTILAR GİTTİLER”

Efeler’e toplam 380 milyonluk yatırım yaptıklarını hatırlatarak sözlerine başlayan Başkan Özlem Çerçioğlu da, “Bizim peteklerimiz dolu, hizmetle dolu, peki onlar ne yaptı? hiçbir şey. Yılan hikayesine dönen adliye sarayı var, yapacaklardı ne oldu? Yok. Hastane yapacaklardı ne oldu? Yok. Havaalanı yapacaklardı, her seçim söz verdiler. Aydın’a Çıldır Havaalanı yapacağız dediler. 17 yıldır Bakanı, Milletvekili. Baktılar baktılar gittiler. Ne oldu? Yok. Ben bunlara bal yapmayan arı diyorum. Vız vız vız gezinirler ama petekler boş ama bizim peteklerimiz dolu. Aydın’a yaptığımız hizmetlerle dolu. Bugün Zeybek Mahallemizde parkımızı açıyoruz. 10 bin metrekare alt yapı üstyapı yaptık. Aydın Tekstilin 177 dönümlük alanı Aydınlılara armağan ettik. Buranın kamulaştırılmaması için çok uğraştılar çok. Önümüzdeki dönemde seçim nasıl kazanılır diye bir kitap yazacağım. Orda bunları anlatacağım, onlarında nasıl kaybettiğini anlatacağım” dedi.

“31 MART AKŞAMI HEPİNİZİ KENT MEYDANINDA BEKLİYORUM”

Konuşmasında isim vermeden Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a göndermede bulunan Çerçioğlu, “Kişiler için söylemiyorum, birileri çok alınıyor bundan. Bir belediye başkanı, belediye başkanı olmadan önceki mal varlığı ile belediye başkanı olduktan sonraki mal varlığını açıklamak zorunda. Ticarethanesi vardır, ticaret yapıyordur, vergisini ödüyordur, kazancım bu der. Ama anamın, babamın çıkısından kalmış deme. Aldığın gayrimenkulleri nasıl aldın. Vergisini ödedin mi? Bunu Aydın halkına açıklamak zorundalar. Belediye başkanı olmadan önce neyin vardı? Emekli maaşın vardı. Nelerin var herkes açıklayacak, bende dahil olmak üzere. O yüzden bu seçimde kime oy vereceğinize iyi bakın size en iyi kim hizmet etmiş ise oyunuza ona verin. Biz Fatih Atay kardeşimle size hizmet edeceğiz. 31 Mart akşamı hepinizi Kent meydanında bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Zeybek Parkı’nın açılış kurdelesini Başkan Çerçioğlu, Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP İl Başkanı Ali Çankır, CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Fatih Atay ve meclis üyesi adayları ile birlikte kesti. Tören sonrası vatandaşlara pilav üstü tavuk ve ayran ikramı yapıldı. (CEREN AKBAŞ)







 
Son Eklenen Haberler