Takip Et

SON DAKİKA

“BŞB Kuşadası’na 1 milyar 250 milyon TL yatırım yapacak”

16 Mart 2019, Cumartesi 15:51

     


Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası Belediye Başkan Adayı Ömer Günel, Kahramanlar Caddesi esnafını ziyaret etti. Günel, Büyükşehir Belediyesi’nin Kuşadası’nda 1 milyar 250 milyon liralık yatırım yapacağını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP Kuşadası Belediye Başkan Adayı Ömer Günel, seçim çalışmaları kapsamında Kuşadası’nda yüzlerce esnafı işyerinde ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi veriyor.

Ömer Günel yetki aldıklarında Kuşadası’nın bir marka olabilmesi için birçok projelerinin olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede 1 milyar 250 milyon lira tutarında yatırım yapacağını ifade etti. Günel, “Özellikle yaz aylarında büyük bir sorun haline gelen kent içi trafik sorununu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'yle kısa, orta ve uzun vadeli dönemlerde uygulanacak çözüm önerileri geliştiriyoruz. Otopark sorununu inşa edeceğimiz yeraltı otoparklarıyla çözümlemeyi hedefliyoruz. Kentimize giriş-çıkış ve karayolu bağlantılarında yeni düzenlemeler yapacağız. Davutlar Kavşağı'yla Turgut Özal Bulvarı arasına 10 km uzunluğunda yeni bir çevre yolu açarak Kuşadası’nın merkezindeki trafik yoğunluğuna alternatif bir çözüm getireceğiz. Mevcut yolların altyapı standartlarını iyileştirerek daha verimli halde kullanımını sağlayacağız. Kent içi trafik akış hızını ve güvenliğini arttıracak akıllı sinyalizasyon uygulamalarını devreye sokacağız. Kent içi trafiğe ait dolaşım planlarını hazırlayarak ana arter ve bağlantı yollarını içeren bir dolaşım planı esas alınarak tek yön-çift yön uygulamalarını hayata geçireceğiz. Yayaların güvenli bir şekilde hareket etmesi için yaya kaldırımlarındaki gerekli düzenlenmeleri gerçekleştireceğiz. Oluşturacak olduğumuz Kuşadası’na özgü markayla şehrimize ait tüm yerel ürünlerin üreticiden tüketiciye ulaşmasını gerçekleştireceğiz. Projemizle özellikle Kuşadası’na gelen misafirlerimiz, sunduğumuz bu ürünleri satın alarak Kuşadası’nın ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlanmış olacaktır. Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından biri yeni belediye hizmet binası ve kent meydanı olacak. Kuşadası Belediyesi olarak biz de yeni otogarı yapacağız. Tüm çalışmalarımızda Büyükşehrin imkanlarını ve desteklerini kullanacağız.” dedi. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler