Takip Et

SON DAKİKA

Albayrak Caddesi'ne düzenlemeye vatandaşlar da soğuk bakıyor

16 Ocak 2017, Pazartesi 07:30

     


Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Söke Belediyesi’nin meclis gündemine getirdiği ve ikinci kez reddedilen 1/5000’lik ölçekli revizyon planı vatandaşlar tarafından da olumsuz karşılandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke'nin en büyük ve işlek caddeleri olan Albayrak ile Aydın caddelerinin Söke Belediyesi tarafından yeniden düzenlenmek istenmesi, vatandaşlarla belediyeyi karşı karşıya getirdi. Caddelerde yapılması planlanan düzenlemenin güzel, ancak çok zor bir iş olduğunu belirten Albayrak ve Aydın caddelerinde faaliyet gösteren esnaf ile yaşayan vatandaşlar, belediyenin öncelikle yapması gereken işlerini tamamlamasını istedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı 2. oturumunda Söke Belediyesi tarafından ikinci kez meclise getirilen değişiklik hakkında konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bu caddenin genişlemesi için istimlak edilerek binaların yıkılması gerekiyor. Ben niye vatandaşın işyerini, binasını yıkayım. Vatandaş benim bina ne olacak diyecek. Burada 18. Madde’nin uygulanması çok zor. Burada iki üç yıllık binalar ve tarihi eserler var. Siz tarihi eserleri nasıl yıkacaksınız. Söke ve Söke gibi gelişmekte olan her yerde trafik sorunu var. Siz sırf trafik sorunu var diye tarihi dokuyu bozacak mısınız?” dedi.

“BU PROJE TRAFİĞİ RAHATLATACAK”

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran da Çerçioğlu’nun yanlış bilgilendirmede bulunduğunu ileri sürerek, şu ifadeleri kullandı: “Bu proje, bugünden yarına değil, 15 yıllık süreçte uygulanacak. Albayrak Caddesi, 20 metre genişletecek yok böyle bir şey. İnşaat yapmak isteyenler çekme mesafesine göre inşaat yapacak. Trafik sorununa da bir ölçüde çözüm getirecek.”

Söke'nin trafik sonunun Söke için önemli sorun olduğunu kaydeden Sökeliler, konu hakkında şöyle konuştu:

Cafer Kaplan: “Söke’nin en büyük sorunu trafik sorunu. Albayrak Caddesi’nin yıkılacağını duymuştuk ama bu iş o kadar basit değil. Çok zor bir iş bu iş bu. Söke’nin her derdine çözüm bulundu da sıra bu caddenin imar değişikliğine mi geldi. Yapılanın kötüsü olmaz ama buraya harcanarak parayı Söke’ye yatırım yapmakta harcasınlar.”

Mehmet Selim: “Bu cadde de imar değişikliği Söke’nin geleceği için iyi bir adım olur. Çarşı içinde araçlardan yürüyemez duruma geldik. Söke’nin yolları darmadağın iken bu işin sonraki iş olması lazım. İlçemizin öncelikli sorunlarına el atılsın. Söke’nin can damarı olan bu caddelerin yeniden yapılması çok zor bir iş.”

Yüksel Akarsu: “İmar değişikliğinin Söke için doğru bir karar olmadığı kanısındayım. Bu kadar tarihi yeri barındıran bu caddelerin yok olması veya özelliğini kaybetmesi mantıklı değil. Belediyemiz illa ki böyle bir şey yapmak istiyorsa halkın önüne sandık koyup, oylatsın, çoğunluk ne derse o olsun.”

Hikmet Çelik: “Söke'mizin vizyonu için iyi olacağını düşünüyorum. Biz yaşadığımızı yaşadık, ancak gelecek nesiller için faydalı olur. Söke’nin en büyük sorunu park sorunu ve pazar yeri. Yollar çok dar. Pazar yerinin modern ve çağdaş bir seviyeye getirilmesi gerekiyor. Sonra bu işler sırasıyla yapılabilir.”

Hasan Kemerli: “Söke ilçemiz nüfusu bakımından en büyük ilçelerinden olmasına rağmen çoğu şeyden mahrum. Yollar bozuk, trafik karmakarışık. Söke’nin vitrini olması gerek Koyuncuoğlu pasajının hali içler acısı. Belediyemiz öncelikle Söke’yi marka yapmak için kötü görüntüleri temizlesin. Caddenin Albayrak ve Aydın Caddelerinin yeniden düzenlenmesi güzel olur ama bu iş çok zor. Bu caddelere araç parkını yasaklasalar belki sorunun bir kısmı düzelir.” (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler