Takip Et

SON DAKİKA

Şahin: İstedikten sonra oluyormuş

15 Kasım 2016, Salı 15:35

     


CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, geçtiğimiz günlerde AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun’un doğaz gaz ile ilgili açıklamasına cevap verdi. Başkan Şahin, “İstedikten sonra oluyormuş” dedi.

Başkan Tayfun Şahin, bugün de Çine Belediyesi ve CHP Çine İlçe Başkanı olarak Çine’ye doğal gazın gelmesi için uğraş verdiklerini söyledi.

“ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ”

Doğal gazın nüfusu 20 binin üstünde olan ilçelere de götürülmesi konusunda mevzuat değişikliğinin yapılmasının ve Çine’ye de doğal gazın getirilmesinin mümkün olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyen Şahin, “Üzücü olan tarafı ise hem suçlu hem de güçlü olan AK Parti ilçe başkanının tutumu ve açıklamalarıdır. Başaramadıkları projelerinin muhatabı olarak her zaman Çine Belediyesi'ni engel olarak göstermişler ve suçlamışlardır. Ama işin aslı hiçbir zaman söyledikleri gibi olmamıştır. Sadece suçu üzerlerinden atmaktan ibarettir. Bir yıl önce 13 Kasım 2015 tarihinde AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun’un basında çıkan ‘Doğal gazı Çine’ye getiriyoruz ve müracaatlar başlamıştır’ haberini okuduktan sonra, 23 Kasım 2015 tarihinde bir açıklama yapma gereği duydum. Yapılan açıklamada doğal gazın ne şekilde, hangi şartlarda ve nasıl getirileceğine hiçbir şekilde değinilmeden sadece siyasi bir görünüm vardı. Kamuoyunun bir çoğu da kulaktan dolma bilgilere sahipti. Şartları öğrenince, vatandaşlarımızın da düşüncelerini alarak bunun mümkün olamayacağından, yöntemin gayri ciddiliğinden bahsettim. ‘Bu şekilde Doğal gazın Çine’ye getirilmesi de mümkün olmayacak maalesef’. Bizim önerimiz, yetkili doğal gaz kurumu tarafından şartların acilen değiştirilmesiydi. Peki ne oldu? Müracaat süresi doldu. Katılım yok. Süre altı ay uzatıldı. Yine katılım yok. Süre bitmeden üçüncü ayda açıklama yapıldı. Doğal gazın gelmesi iptal edildi. İleride 'Neden doğal gaz gelmedi' diye sorulduğunda AK Partililerin cevabı hazır olacaktı. 'Çineli vatandaşlarımız ilgi gösterip başvurmadılar biz ne yapalım' diyeceklerdi. Komşumuz CHP’li belediyesi olan Yatağana doğal gaz geliyor da neden Çine'ye gelmiyordu. Demek ki istedikten sonra oluyormuş. Şapka düştü kel göründü. Önümüzdeki süreçte arka arkaya gelecek seçimlerin olma ihtimalimi acaba bunları çalışmaya yönelten?''

“KENDİLERİ BİLE İNANMAMIŞTI”

Şahin şöyle devam etti: ''Aslında eski şartlarda doğal gazın gelmesine kendileri de inanmamıştı. İlçe başkanları Çine'de oturmuyor, Aydında yaşıyor, doğal gaz için para yatırmamış olabilir, onu anlarız! Ya diğerleri? Kaç AK Partili yönetici doğal gaz başvurusu yapıp 335 lira katılım ücreti yatırdı acaba? Bunu açıklasınlar, doğal gazı kim istiyor, kim istemiyor ortaya çıksın. Ama her fırsatta suçladıkları Çine Belediye Başkanı 'Yeter ki doğal gaz Çine'ye gelsin' diye katılım ücretini yatırdı ve kaydoldu. Defalarca söyledik, ama anlamak istemiyorlar, yine de altını çizerek söylüyorum. Çine Belediyesi ilk olarak doğal gazın gelmesi için devlete başvurusunu 2005 yılında, yani 11 yıl önce yaptı. Her defasında olumsuz cevap aldı. Doğal gaz her zaman gündemimizde olmuştur. Öyle ucuz siyaset yapmak yok. Doğruları konuşacağız. Bir yıl önce doğruları söyledik. AK Parti İlçe yöneticileri yaptıkları yanlışlarını gördüler ve düzelttiler. Yoksa bunun altından kalkamazlardı. Demek ki isteyince doğru işler yapılabiliyor. Konunun düzeltilmesinde katkımız olmasından ve Çine’nin doğal gaza kavuşma şansı yakalamasından dolayı sevincimizi belirtmek isterim. Gidilecek yol bellidir. Hiçbir siyaset gözetilmeden, Çine'de partilerin, odaların, derneklerin, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulacak bir platformun, vatandaşlarımızla kol kola doğal gazı Çine'ye kazandırması gerekmektedir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi ve Çine Belediyesi olarak, Çine'ye çakılacak tek bir çivi olsa bile, siyaset yapmadan, hizmetin ve doğrunun yanındayız. Doğal gazın Çine’ye gelmesinde bugüne kadar kim katkıda bulunduysa, bundan sonra da kim katkıda bulunacaksa herkese şimdiden Çine halkı adına teşekkür ederiz.” . (SEZGİN MADRAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler