Takip Et

SON DAKİKA

"Demokrat Parti'yi küçümsemek kimsenin haddi değildir"

14 Aralık 2017, Perşembe 16:59

     


Demokrat Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Ahmet Soydar, AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk'ü eleştirdi. Soydar, Ertürk'e, Demokrat Parti gibi bir misyonu küçümsemeye çalışmak, hiç kimsenin haddi değildir" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Demokrat Parti Çine İlçe Başkanı Ahmet Soydar, AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk'ün geçtiğimiz günlerde Çine ziyaretinde Demokrat Parti'ye ithafen yapmış olduğu sözleri eleştirdi. AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, Çine ziyaretinde İlhami Ortekin'in partilerine küserek o an hiç milletvekili bulunmayan Demokrat Parti'den Aydın Belediye Başkan Adayı olduğunu, bu şekilde kendi partilerinden 19 bin oyun Demokrat Parti'ye gittiğini ve sağ oyların bölünmesi sayesinde CHP'nin adayı şu anki Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun başkan olduğunu iddia etmişti.

"DURDUK YERE SATAŞMASI..."

Demokrat Parti Çine ilçe Teşkilat Başkanı Ahmet Soydar, Ertürk'ün bu sözü ile Demokrat Parti'yi tabela partisi olarak gösterdiğini iddia etti. Soydar, yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi: Geçtiğimiz günlerde AK Parti Aydın İl Başkanı Sayın Ahmet Ertürk Bey'in Çine ziyaretinde, Demokrat Parti hakkında ifade etmiş olduğu yakışıksız sözlerini basın aracılığı ile öğrenmiş bulunuyoruz. AK Parti il başkanının 2009 seçimlerinde Aydın Belediyesi'ni kaybetmesinin sorumluluğunu adeta Demokrat Parti'ye yüklemeye çalışması asla kabul edilemez. 2009 seçimlerinde sadece tabela partisi olarak itham ettiği Demokrat Parti, Aydın'da yüzde 20'ye yakın oy almıştır. Çine'de ise tabela partisi olarak gördüğü Demokrat Parti il genel meclis üyesi ve beş belediye meclis üyesi çıkarırken, yedi yıllık tek başına iktidar süreci olan, yüzlerce milletvekili olan, her imkanı olan AK Parti ise bir il genel meclis üyesi çıkarmış, belediye meclisinde ise hiç üye çıkaramamıştır. O günkü şartlarda durum böyle iken, AK Parti il başkanının durduk yerde Demokrat Parti'ye sataşması gereksizdir. Demokrat Parti'nin yetiştirdiği devlet adamları 1950'den bu yana ülkemize büyük hizmetlerde bulunmuşlardır. Demokrat Parti misyonunda yetişen devlet adamları bugün dahi en önemli bakanlıklarda devlet hizmetine devam etmektedir. Demokrat Parti, siyasi, kurumsal kişiliği ile ülke genelinde teşkilatlanması ile yapılacak olan genel ve yerel seçimlere hazır bir parti konumundadır. Demokrat Parti gibi misyonu küçümsemeye çalışmak, hiç kimsenin haddi değildir." (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler