Takip Et

SON DAKİKA

Saruhan: Didim 5 yıl daha kaybetmiştir

14 Ekim 2016, Cuma 09:22

     


Didim Belediyesi Meclisi'nin AK Partili üyesi Şakir Saruhan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Didim Belediyesi’ni eleştirdi. Saruhan, belediyenin gündeme taşıdığı 1020 parsel, Didim Devlet Hastanesi’nden başlayıp Yeşilkent Sitesine doğru giden yol ve bu yola yapılması planlanan bisiklet yolu, CHP’nin yerel seçimlerde seçim çalışması olarak vaat ettiği projeler ile imar konularında eleştirilerini sıralayarak, “2,5 yıl geçti vaatleriniz ne zaman gerçekleşecek. Didim, maalesef bir 5 yıl daha kaybetmiştir” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Belediyenin gündeme taşıdığı 1020 parsel ile ilgili konuşan Didim Belediyesi Meclisi'nin AK Partili üyesi Şakir Saruhan, bu parselin Özelleştirme İdaresi'nin özelleştirmesinin ardından gündeme oturduğunu belirterek AK Parti olarak 30 Nisan 2014 tarihinde Altınkum’da bulunan ve 3.koy diye tabir edilen 1046 parsel ve 1020 parsel ile ilgili olarak bir önerge verdiklerini hatırlattı. Amaçlarının bu alanları halkın talepleri doğrultusunda projeler hazırlanarak Didim halkının hizmetine sunmak olduğunu ifade eden Saruhan, “O dönemde Didim Belediyesi bu alanların belediyenin kontrolünde olmadığını belirten bir yazılı cevap vermiş, önerge AK Parti tarafından geldiği için konuyla ilgilenmemiş ve gereken özeni göstermemiştir. Şimdi bu konuyla bu kadar ilgilenmelerindeki tek amaç, siyaset yaparak, açık aramaya çalışarak, kendi açıklarını kapatmaları için AK Parti hükümetine yüklenmeye çalışmaktır. Böyle işlerle uğraşmak yerine o dönemde bizim önergemizi dikkate alsaydınız, şimdi bu alanlar, Didim halkının hizmetine sunulmuş ve çok verimli şekilde değerlendirilmiş olabilirdi” dedi.

“BİSİKLET YOLU YAPILMADI”

Didim Devlet Hastanesi’nden başlayıp Yeşilkent Sitesi'ne doğru giden yol ve bu yola yapılması planlanan bisiklet yolu ile ilgili de Didim Belediyesi’ni eleştiren Saruhan, şöyle konuştu: “Bisiklet yolu yapılsın diye belediye meclisinde karar alındı. Fakat bu kadar süre geçmesine rağmen bisiklet yolu yapılmamış, hatta yol yapım çalışmaları neticesinde yolun oldukça dar bir şekilde yapıldığı ve hala bir kısmının bitmediği görülmektedir. Rögar kapaklarının özensiz bir şekilde yolun ortasına yerleştirildiği bu yol yapım çalışmasının, turizmi baltalayacağını bile bile turizm sezonunda yapılması da oldukça manidardır.”

“2,5 YIL GEÇTİ, VAATLERİNİZ NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK”

Saruhan, CHP’nin yerel seçimlerde seçim çalışması olarak vaat ettiği projeler ile ilgili de eleştiriler yaparak, “Eskiköy Projesi, Sağlık Turizmi, Kutsal Yol Projesi, Didim’e üniversite, Sokak Hayvanları Projesi gibi vaatler vardı. Aradan 2,5 yıl geçmesine rağmen bu projelerin bir tanesinin bile henüz yapılmamış olması, CHP’li Didim Belediyesi’nin güvenilirsizliğini ortaya koymuştur. Örnek vermek gerekirse, Didim,sokak hayvanları nedeniyle gece yürünemez hale gelmiştir. 2,5 yıl geçti, vaatleriniz ne zaman gerçekleşecek” ifadesini kullandı.

“İNŞAAT SEKTÖRÜ BALTALANDI”

Didim Belediyesi’ni imar konularında yaptığı değişiklikler konusunda da eleştiren Şakir Saruhan, İmar Müdürlüğü’nde pek çok değişikliğin yaşandığını, 26 Ağustos’a kadar imar durumu alanların kapalı çıkma yapabildiğini, almayanların ise yapamadığını söyledi. Bu yönetmeliğin 2013’te değiştiğini, fakat Didim Belediyesi’nin yönetmeliği uzunca bir süre kabul etmeyerek çeşitli toplantılar düzenlendiğini kaydeden AK Parti Didim Belediyesi Meclisi üyesi Şakir Saruhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuyla ilgili olarak meslektaşım Germencik Belediye Meclisi üyemiz Mehmet Arkun Bey ve ben Ankara’ya giderek ilgili bakanlıktan bazı görüşler aldık. Bu görüşler doğrultusunda Didim Belediyesi ile görüştük. Görüşmeler ve toplantılar neticesinde Sayın Atabay, ‘Biz elimizi taşın altına koyuyoruz’ diye basın toplantısı yaptı ve eski yönetmelik hakkını kabul etti. Böylelikle kapalı çıkmaları emsale dahil edilmediği gibi, birçok hak da kazanıldı. Yönetmelik aynı yönetmelik, belediye aynı belediye. Ne değişti de o güne kadar imar durumu alanlar emsale bakmıyor da imar durumu alamayanlar emsale bakıyor. Bakanlık tarafından hiçbir değişiklik yok, fakat belediye tarafından ciddi bir değişiklik var. İnşaat sezonunun başladığı bu dönemde Didim’in en önemli geçim kaynaklarından olan inşaat sektörü baltalanmıştır. Burada yapılması gereken, bakanlığın önerdiği gibi yıl sonuna kadar izin verilmesiydi.”

“VATANDAŞIN LEHİNE HER ŞEYE EVET DEDİK”

Çatıların daha önceki mecliste kendilerinin verdiği önerge ile düzenlenerek, çekme mesafelerinin serbest bırakıldığını ve kulak diye tabir edilen çatı örtüsünün 3 cephede kaldırıldığını sözlerine ekleyen Saruhan, geçtiğimiz mecliste kulaklar ve çekme mesafelerinin kendilerinin ret oyumuza karşılık, diğer partiler tarafından geri getirildiğini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Meclis kayıtlarına baktığımızda, vatandaşın lehine olan her şeye ‘evet’ diyerek destek olduk. Aleyhine olan her şeye de ‘ret’ vererek karşısında durduk. Ama çok acıdır ki meclis kararlarında diğer muhalefet partisinden bazı arkadaşların CHP ile aynı doğrultuda karar vermesi, vatandaşın sıkıntıya düşmesine neden olunmuştur. Sonuç olarak, Didim maalesef bir 5 yıl daha kaybetmiştir.”

AK Parti Didim İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıya, İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Belediye Meclisi üyeleri Şakir Saruhan, Maşallah Subaşı, Cemal Engil ve Ali Bakay, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Tan, ilçe yöneticileri ile kadın kolları üyeleri katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler