Takip Et

SON DAKİKA

“Aydın’a değil de niye Bayburt’a yapıyorsunuz?”

14 Haziran 2019, Cuma 11:39

     


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, TBMM kürsüsünden Çıldır Havaalanı’nın niçin yapılmadığını sordu. Yıldız, “Çıldır Havaalanı yerini bir vatandaşımız hibe etmiş, orayı niye başka yerlere kiraya verdiniz? Niye orayı yapmıyorsunuz da 80 bin nüfuslu bir yere 2 milyon yolcu garantisi vererek Bayburt havaalanı çalışmasını yapıyorsunuz?” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir konuşma yapan Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, yapılan hizmetlere saygı duyduğunu belirtti. Yıldız, yapılan hizmetlerin ihtiyaca göre yapılmadığını vurguladı.

“VATANDAŞIMIZ HAVAALANI YAPILMASI İÇİN HİBE ETMİŞ”

TBMM kürsüsünde 3 dakika konuşma süresi verilen Hüseyin Yıldız, “Arkadaşlar bir havaalanı daha yapıyor Bayburt’ta, saygı duyuyorum. Şimdi, 80 bin nüfuslu yere 2 milyon yolcu garantisi veriyorsunuz. Peki, Aydın nüfusu 1 milyon 200 bin, oranın yerini bir vatandaşımız havaalanı yapılması için hibe etmiş, orayı niye başka yerlere kiraya verdiniz? Niye orayı yapmıyorsunuz da 80 bin nüfuslu bir yere 2 milyon yolcu garantisi vererek Bayburt havaalanının çalışmasını yapıyorsunuz? Değerli arkadaşlar, bu parayı bizden sonra gelen çocuklarımız, torunlarımız ödeyecek. Ben AKP'li milletvekillerini tenzih ediyorum burada ama başkaldırmanız gerekiyor. Başkaldırmanız lazım arkadaşlar, bu ülke bizim ülkemiz” dedi.

“EYT'YE GELİNCE PARA YOK DİYORSUNUZ”

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) gelince bütçe sorunu öne sürüldüğünü ifade eden Yıldız, “İstanbul üçüncü havaalanı var ya, 2017'den 2019'a kadar yıllık 1 milyar 350 milyon Euro kira vermeleri gerekirdi. Şimdi, size soruyorum: 2019'a geldik, acaba kira aldınız mı? Hayır. 2020'de sadece 350 milyon Euro kira alacaksınız. Peki, 3,5 milyar euro kira bedelini nasıl sildiniz? EYT'ye geldiğinizde para yok diyorsunuz ama 5'li çeteye geldiği zaman 3,5 milyar Euro'luk kira bedeline çizgi çektiler değerli arkadaşlarım, çizgi çektiniz çizgi. Ben size şunu söylüyorum, elinizi vicdanınıza koyacaksınız, bu halkın parasını 5'li çeteden keseceksiniz arkadaşlar, başka çaresi yok” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler