Takip Et

SON DAKİKA

DP’nin temeli Saklı Bahçe'de atıldı

14 Şubat 2019, Perşembe 10:32

     


Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Aydın'da Demokrat Partinin (DP) temellerinin atıldığı Saklı Bahçe'yi ziyaret etti. Uysal, havuz başına geçerek burası Türk siyasi tarihinde önemli yere sahiptir.” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Aydın Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'la birlikte "Saray Sineması" olarak kullanılan Hasan Efendi Mahallesi 1910 sokakta bulunan Saklı Bahçe'yi ziyaret etti.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saklı Bahçe'nin Türk siyasi tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Celal Bayar'la Demokrasi Şehidi Adnan Menderes’in Demokrat Partinin temellerinin attığını vurgulayan Uysal, “Saklı Bahçe, Demokrat Parti için önemli olan bir yer. Celal Bayar ve Demokrasi Şehidimiz Adnan Menderes burada partimizin temellerini attılar. Buranın varlığı bizim için çok kıymetli.” dedi.

“TARLADA İZİ OLANIN HARMANDA YÜZÜ OLUR”

Aydın temaslarını da değerlendiren Uysal, Aydın’ın çok etkin siyasetçileri çıkardığını, hizmet bekleyen bir yer olduğunu ifade etti. Uysal, “Aydın Türk siyaset tarihinde etkin siyasetçiler yetiştiren bir yer. Aydın hizmet bekliyor. Türkiye’nin ve Aydın’ın önemli meseleleri var. Başkanımız Mesut Özakcan'la hizmet devam edecek. Anadolu'da güzel bir söz var ‘tarlada izi olanın harmanda yüzü olur.'” diye konuştu.

“BURASI DEMOKRAT PARTİ'NİN KURULDUĞU MEKANDIR”

Özakcan da Saklı Bahçe'nin tarihini anlattı. Özakcan, saklı bahçenin Adnan Menderes’in dayısına ait olduğunu, Hilmi Erlaçin’in bahçeyi satın aldığını belirtti. Özakcan, “ Bu mekan merhum Adnan Menderes’in dayısının yeriydi. Burayı daha sonra Hilmi Erlaçin satın aldı. Hilmi Erlaçin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anıtkabir’de öldüğünde, Atatürk’ün naaşında nöbet tutan teğmenlerden biri. Bahçe içerinde bulunan havuz başında Adnan Menderes ve Celal Bayar’ın kahve içtiği ve sohbet ettiği bir mekan olarak bilinir. Burası ayrıca Demokrat Parti'nin kurulduğu mekandır.” dedi

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİK”

Tarihi dokusu olan Saklı Bahçe'nin bir çöplük olduğunu, bakımsız ve yıkık dökük bir yer olduğunu söyleyen Özakcan, kimseyi ötekileştirmeden hizmet verdiklerini belirterek “ Burası mezbele bir yerdi. Efeler Belediyesi burayı alarak temizleyip restore etti. Aydınlı vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir yer haline getirdik. Burası demokrasi için de önemli bir mekan. Cumhuriyetimizi taçlandırmalıyız. Bütün sorunların çözümü, demokrasinin evrensel değer ve kurallarıyla işler hale getirilebilmesinden geçiyor. Yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir. Biz Türkiye’ye örnek olabilecek bir Efeler belediyesi yarattık. Kimseyi ötekileştirmedik. Herkese eşit davrandık, herkesi kucakladık. Demokrasi yerel yönetimlerden başlar. Efeler halkının 31 mart günü en doğru tercihi yapacaklarına inanıyorum.” (YILDIRAY YENER / ÇAĞLAR HATİPOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler