Takip Et

SON DAKİKA

“Şehir Hastanesi’nin temeli bu yıl atılacak”

14 Şubat 2018, Çarşamba 10:26

     


800 Yataklı Şehir Hastanesi ile ilgili bilgilendirmede bulunan AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, ihale süreci çerçevesinde işi alan yetkili firmanın 10 Mayıs’ta netlik kazanması sonrasında inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.

 

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

 

Aydın kamuoyunda bir süredir gündemden düşmeyen 800 Yataklı Şehir Hastanesi ile ilgili açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Savaş, “İhale sürecinin bu yıl Haziran ayında tamamlanmasıyla Temmuz-Ağustos ya da en geç Eylül ayında inşallah temel atarak inşaat çalışmalarına başlayacağız” dedi.

 

“10 MAYIS’TA YÜKLENİCİ FİRMA BELİRLENECEK”

 

Proje detaylarına ilişkin ayrıntılı bilgi veren Savaş “İlimizde yapılacak olan 800 Yatak kapasiteli Şehir Hastanesi'nin 11 Eylül 2017 tarihli Bakan oluru ile başladığını ve diğer aşamalarının da tamamlanmasıyla yapımına 2018 yılında başlanacağını hemşehrilerime müjdelemiştik.

Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürümüzle görüştüm. Geçtiğimiz yıl Aydın Şehir Hastanesi için 7 Kasım’da ön yeterlilik ihalesi yapılan 16 firma yeterli bulundu. Ön Yeterlilik İhale Komisyon kararı 17 Ocak 2018’de alındı. Ön yeterliliği geçen firmaların ilk teklif başvuruları ile davet süreci başladı. 13 Nisan 2018’de ilk tekliflerin alınması ile birlikte 10 Mayıs 2018’de inşaatı yapacak yüklenici firmalar belli olacak” diye konuştu.

 

“EN GEÇ EYLÜL AYINDA TEMELİNİ ATACAĞIZ"

 

Ankara'da başta Aydın Şehir Hastanesi olmak üzere program çerçevesinde hükümet yatırımlarının bir an önce hayata geçmesi için AK Parti’nin Aydın üç milletvekili olarak çalışmalarını yoğunlaştırdığını belirten Savaş, “Aydın Şehir Hastanesi için ihale sürecinin ilk aşamasında ön yeterliliği geçen firmaların ilk teklif başvuruları ile davet süreci başlatılacak. 13 Nisan’da ilk tekliflerin alınması ve 10 Mayıs’ta sonuçların firmalara iletilmesi planlanıyor. İhale sürecinin Haziran ayında tamamlanmasıyla birlikte Temmuz-Ağustos ya da en geç Eylül ayında Hastanemizin temeli atılacak inşallah” dedi. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler