Takip Et

SON DAKİKA

İYİ Parti 2 ilçede başkan adaylarını belirledi

14 Ocak 2019, Pazartesi 16:25

     


İYİ Parti 2 ilçede adaylarını belirledi.

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, Millet İttifakı olarak Aydın’da 5 ilçenin kendilerine bırakıldığını belirtirken, Nazilli ve Köşk Belediye Başkan Adaylarını belirlediklerini ifade etti.

CHP ile İYİ Parti’nin Millet İttifakı çatısı altında 31 Mart yerel seçimleri hazırlıkları devam ediyor. Özlem Çerçioğlu ittifakın Büyükşehir Adayı olurken, 12 ilçenin belediye başkan adaylığı CHP’ye, 5 ilçenin de İYİ Parti’ye bırakıldığı ifade edildi.

Cumhur İttifakı’nın hafta sonu açıklanan Aydın Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarına hayırlı olsun temennisinde bulunan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, kendilerine bırakılan beş ilçeden ikisinde, Nazilli ve Köşk'te adaylarını kesinleştirdiklerini söyledi. Nazilli'de İyi Parti Nazilli İlçe Başkanı Av. Kürşat Engin Özcan'ı, Köşk'te Ziraat Odası'nın iki dönemdir başkanlığını yürüten, Köşk Tariş Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Veli Tuna'yı aday gösterdiklerini açıkladı. Buharkent, Kuyucak ve İncirliova'daysa aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Efeler'le ilgiliyse şunları söyledi: " Efeler’de ise CHP’nin adayını belirlemesi üzerine parti genel merkezimize itiraz etmiştik. Bununla ilgili Millet İttifakı için en doğru kararı parti genel merkezlerimiz verecektir. Birkaç gün içerisinde bu itirazımız hakkında sonuç belirlenecek. CHP’ni Adayı Fatih Atay mı ya da bizim adayımız Recep Taner mi olur henüz bilemiyorum. Bizlere parti genel merkezlerimizin aldığı karara saygı duymak ve uygulamak düşer."

“EFELER İLÇE BAŞKANI BELİRLENİYOR”

İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı Selim Özyılmaz'ın istifasıyla boşalan ilçe başkanlığı için yeni bir isim belirlendiğini belirten Başkan Sarı, “Efeler İlçe Başkanı olarak belirlediğimiz bir isim için hazırladığımız dosyamızı genel merkezimize ulaştırdık. Birkaç gün içerisinde Efeler İlçe Başkanımızı ve yönetimini belirlemiş olacağız. Daha sonra da centilmenlik çerçevesinde bir seçim yarışı içerine gireceğiz.“ diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler