Takip Et

SON DAKİKA

"Aydın halkı demokratiktir ve geleceğine kendisi karar verir"

14 Ocak 2018, Pazar 16:10

     


Efeler Mimar Sinan Mahallesi'ndeki 31 bin metrekarelik alana ne yapılacağı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Meydanı'na çadır kurularak referandum yapılmasına Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın'dan açıklama geldi.

 

Hüseyin Aksu Spor Kompleksi, Mukan Perinçek Stadyumu’nun geleceği hakkında başlatılan oylama için Başkan Akın, “Zorla oy kullanmaya götürülen Büyükşehir çalışanlarının olduğunu ve yetkililerin demokrasi anlayışı dışında hareket ettiklerini düşünüyoruz. Aydın halkı demokratiktir ve geleceğine kendisi karar verir” dedi.

 

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, açıklamasından şu ifadelere yere verdi: “Mimar Sinan Mahallesi'nde mevcut Hüseyin Aksu Spor Kompleksi, Mukan Perinçek Stadyumu'nu Büyükşehir Belediye Başkanı halka sorup onların isteği doğrultusunda, 'Orada çalışmalar yapacağız' demişti. Tavuklu pilav dağıtarak insanları sandığa çekmeye çalışan ve yine sandık başında bulunan AYBA personeli ile oy kullanacak kişilere baskı kurmaya çalışan yetkililer, demokrasi anlayışından oldukça uzak görünüyorlar. Büyükşehir'de çalışan işçilere telefonla ulaşılarak, bu oylamada kendisi gibi, 'Bu tesisi yeşil alan olarak görmek istiyoruz' şeklinde oy kullanmaları istenmiş. Hatta işçilerin ailelerinin de bu oylamaya katılmaları mecbur kılınmış. Bizim için belediyecilikte katılımcılık altın anahtardır. Aydın halkı demokratiktir, geleceğine kendisi karar verir. Biz bu konuda Aydın halkına güveniyoruz. Demokrasiden bahsederken, demokrasiyi çiğnemek, baltalamak hiç etik değil. Demokrasi anlayışı içerisinde oylama yapılıyorsa şayet, bıraksınlar sandıktan çıkan ve halkın istediği tesisi buraya Büyükşehir Belediyesi olarak kazandırsınlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu tamamen algı operasyonu ve kurduğu demokrasi dışı baskı ile işçilerin ve Aydınlı vatandaşların üstünde bir baskı kurmaya çalışıyor. Soruyorum sizlere. Madem bu alanın yeşil alan olmasını istiyordu, neden Adalet Bakanlığı'na yeni Adliye Binası alanı olarak teklif etti?” (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler