Takip Et

SON DAKİKA

DP'li eski başkan CHP rozeti taktı

13 Ekim 2017, Cuma 20:12

     


Karacasu siyasi hayatına uzun yıllar damgasını vurmuş 87 yaşındaki Demokrat Partili eski Belediye Başkanı Yıldız Nadir Ünlü, damadıyla birlikte CHP saflarına katıldı. Nadir Ünlü’nün parti rozetini CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar taktı. Ömrünün yarısından fazlasını demokrat partide geçirip 87 yaşından sonra CHP’ine katılan yaşlı kurt, kendisini evinde gibi hissettiğini belirterek, “CHP’sinde olduğum için çok mutluyum. Bir akraba evine gelmiş gibiyim” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Törene, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Güllü Büyükgümüş, İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Serkan Balcı ve partililerin katıldı. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, rektör olduktan sonra yakasına taktığı ilk parti rozetini çıkarıp CHP’sine katılan DP’li eski Başkan Yıldız Nadir Ünlü’ye taktı. Ünlü’nün emekli kaptan pilot olan damadı Bahri Gürellier’in rozetini ise CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı taktı. Hayırlı uğurlu olmasını dileyen Baydar, partili ya da partisiz herkesi CHP’si çatısı altından mücadele etmeye çağırdı. Şair yazar, eski başkan Ünlü, 'Şaşkınistan ve söz sözü aça aça Karacasu' adlı iki kitabını milletvekili Baydar'a hediye etti.

 

"GÜCÜMÜZÜ CHP ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİRELİM"

İktidara karşı bütün güçleri CHP çatısı altından birleştirmek istediklerini söyleyen Baydar, “Özellikle 2019’da yapılacak AK Parti’nin Cumhurbaşkanlığı hükumet seçimi dediği, bizim ise monarşist seçim sistemi olarak adlandırdığımız tek adamın iki dudağının arasındaki bir yönetim modeli oluşturmasını önlemeye yönelik bir gayret içindeyiz. Türkiye'nin kurtuluş savaşında olduğu gibi Cumhuriyetin kuruluşunun başlangıcında olduğu gibi, hepimizin herhangi bir parti şemsiyesi düşünmeden bir arada olmamız lazım. Var olan iktidarın karşısında ana muhalefetin çatısı altında herkesi bir arada toplanmaya çağırıyoruz” dedi.

 

"20 YIL HİZMET VERDİM ADIMI HATIRLAYAN OLMADI"

Karacasu’da 5 dönem belediye başkanlığı yapan Yıldız Nadir Ünlü, 1994 yılında devrettiği belediye binasına 23 yıl aradan sonra ilk kez başkanlığı döneminde yaptırdığı Karşıyaka köprüsüne Büyükşehir Belediyesi tarafından adı verildikten sonra adım attı. Karacasu’ya 100’ün üzerinde kalıcı eser bırakmış olmasına rağmen adının hiçbir yerde anılmamasına sitem eden Ünlü, kendisini ilk kez hatırlayıp adını köprüye veren Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’ya gösterdikleri yakınlık ve ahde vefadan dolayı teşekkür etti. İlçede ilk kez kendi yaptırdığı bir köprüye adının verilmiş olmasından ötürü çok heyecan duyduğunu dile getiren Ünlü, partiye katılmasını değerlendirdi.

 

"O KADAR MUTLUYUM Kİ ÇILDIRMAK ÜZEREYİM"

Her ne kadar ömrünü sağ partiye adamış olsa da babasının bir CHP’li olduğunu ifade eden Ünlü, “Ailemde çok CHP’li var. CHP’sine, bir akrabaya gelmiş gibiyim. Ben bir yabancı yere gelmiş gibi hissetmiyorum. Hele hele Özlem hanım, Belediye başkanımız Mustafa Büyükyapıcı, ilçe başkanımızın gösterdiği yakınlık beni o kadar mutlu etti ki, ‘Çıldırmak üzereyim’” dedi.

 

"KARACASULULARIN HATIRLAMAMASI BENİ ÇOK ÜZDÜ"

Ünlü, “Ben Karacasu’ya 200 metre uzunluğunda 45 metre yüksekliğinde bir köprü yaptım. 23 sene beni hatırlayan olmadı. Özlem hanım ve Mustafa Büyükyapıcı, beni hatırlayıp adımı verdiler. O kadar çok heyecanlandım ki. Çok mutlu oldum. Karacasulu beni hatırlamadı bile. Karacasu’da 5 dönem 20 yıl belediye başkanı yapmış biri olarak ihtilaller görmüş bir insan olarak, Karacasuluların hatırlamaması beni çok üzdü. Karacasu beni sadece belediye başkanı olarak hatırlıyor. Oysaki ben hem şair hem yazarım” dedi. Başkan Ünlü, cebinden çıkardığı bir dörtlük şiiri okudu.

 

“BU DÜNYA SULTAN SÜLEYMAN’A DA KALMADI, ODA GİDECEK”

Kendisinin tepeden tırnağa Atatürkçü olduğunu dile getiren Ünlü, en büyük hasmının da AK Parti olduğunu söyledi. Türkiye'nin yarısının uykuda olduğunu kaydeden Ünlü, şöyle konuştu: “Atatürk’ün bütün ilkelerine, muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefine sahibim. Bundan dönmek gibi bir niyetim yok. Türkiye’de adalar dahil bütün topraklarımız kalmadı. Bir tane dost ülke kalmadı. Benim en büyük hasmım AK Partidir. Bu dünya Sultan Süleyman'a da kalmadı. Elbet bir gün oda gidecek veya kaçacak.”

 

"ENGİN TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAK İSTERİZ"

Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, siyaset büyüğü eski belediye başkanı Ünlü’nün partiye katılmasından çok mutlu olduğunu belirterek, “Bilgi, birikim ve engin tecrübelerinden faydalanmak isteriz. Hayırlı uğurlu olsun. Evine hoş gelmiş” diye konuştu.

 

CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, Yıldız Nadir Ünlü’nün partiye katılmasından duyduğu memnuiyeti dile getirdi. Çumralı, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bu zor günlerde partili olsun ya da olmasın herkesi CHP’si çatısı altına davet ediyorum” dedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler