Takip Et

SON DAKİKA

Devlet yatırımına destek oldu, aynı desteği göremedi

13 Ekim 2016, Perşembe 14:22

     


Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Koçarlı-İncirliova karayolunun yapımı sırasında 100 bin metreküp dolgu malzemesi vererek devlet yatırımlarına destek olduklarını ancak ilçede bir yüksekokul açılması konusunda üniversiteden karşılık bulamadıklarını söyledi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihalenin ardından çalışma yapılan 10 kilometrelik Koçarlı-İncirliova karayolu için belediyeye ait 9 dönümlük araziden 100 bin metreküp kum desteğinde bulunduklarını belirten Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, “Koçarlı-İncirliova arasında yapımı devam eden 10 kilometrelik yolun 100 bin metreküp civarındaki tüm dolgu malzemesini Koçarlı Belediyesi olarak biz verdik. Bu Koçarlı’ya hizmettir, bunun partisi olmaz. Karayolları'nı yaklaşık 350 bin liralık bir masraftan kurtardık. Karayolları bu parayla başka bir yatırım yapsın” dedi.

“KONTEYNER BİLE VERMEDİLER”

Başkan Öztürk, devletin ise Koçarlı’ya çöp konteyneri ve çöp kamyonu desteğinde dahi bulunmadığını kaydederek, “Çevre Bakanlığı, belediyelere kestiği cezalar veya elde ettiği gelirler ile belediyelere çöp konteyneri veya çöp kamyonu verebiliyor. Koçarlı’nın çöp kamyonlarına ihtiyacının olduğunu belgeleyerek AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın yanına gittim. Ne yazık ki bunu da yapmadılar. İktidar partisinden hiçbir şey alamadık” dedi.

“GEREKİRSE ŞANTİYEYİ BOŞALTIRIM”

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Koçarlı’da kapanan bir yurda, Adnan Menderes Üniversitesi’nin bir bölümünün açılmasını istediklerini, gerçekleştirilen imza kampanyasına da Koçarlı halkının büyük destek verdiğini hatırlatan Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “FETÖ olaylarından dolayı burada bir yurt kapatıldı. Yurdun, üniversitenin bölümlerinden birinin olması isteyerek imza kampanyası başlatıldı. Belediye Başkanı ve Ziraat Odası Başkanı olmam sebebiyle bize büyük görev düşüyor. Yetkililer buraya gelmişler ve buranın okul olmayacağını belirlemişler. Bize okulun, neden olmayacağını söylemeleri gerekmektedir. Ben bu yorumu kabul etmiyorum. İlk başta arsanın yetmeyeceğini söylediler. Yan tarafta belediyemizin şantiye alanı var, gerekirse ben bu şantiyeyi de boşaltırım. Yol yatırımında birbirimize destek olduk, başardık. Bu birlikteliği üniversite için neden göstermiyorlar. Siyasi çekişmelerden dolayı Koçarlı cezalandırılıyor.” (GÖKHAN DÜZYOL)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler