Takip Et

SON DAKİKA

"Dürüst insanları göreve getiriyorum”

13 Eylül 2019, Cuma 17:14

     


Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, tvDEN’de 5G1K programına konuk oldu. Göreve geldiği günden bu yana yaptıkları çalışmaları ve yapmak istediği projeler hakkında konuşan Başkan Atay, belediyedeki kurumsal yapının tamamlanamadığını, büyük bir çöküntü devraldıklarını söyledi.

2014 yılında kurulan Efeler Belediyesi’nde önceki dönemin hataları nedeniyle laçkalıklar oluştuğunu ifade eden Başkan Mehmet Fatih Atay, “Görevi devraldığımız günden beri belediye yönetimimizde laçkalıklar olduğunu gördüm. Belirli bir çeteleşmeler var, birileri birilerinin adamı konumunda. Birbirleriyle küs olan zabıta memurları olduğunu öğrendim. Bir saldırı karşısında birbirlerini savunması gerekenler, arkadaşıyla küs. 5 buçuk aydır hala bu laçkalıkları düzene sokmaya çalışıyorum. Ekonomik olarak, işleyiş olarak ben bu sorunların üstesinden gelirim. Belediyemizde öncelikle kurumsal bir yapı oluşturmam lazım. Bu konuda yaptığım toplantıda personelime son uyarılarımı yaptım. Hiç kimse birilerin adamı olmayacak, sadece halkın adamı olacak. Belediye Başkanı olarak beni bile kandırmaya çalışan personel vardı. Ben hiç çekinmeden, endişe duymadan, bu yapıyı bozup kurumsal ve halkın refahı için çalışacak kurumsal bir yapı oluşturuyorum. Dürüst, namuslu ve liyakat sahibi insanları göreve getiriyorum” dedi.

SÜT VE EĞİTİM DESTEĞİ

Göreve geldikten sonra kurdukları Efeler Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (EFESEM) ile çocuklara eğitim desteği de vereceklerini açıklayan Başkan Atay, hayali olan süt projesiyle ilgili de şunları söyledi:

“Hasan Efendi Mahallesi’nde daha önce dershane olarak kullanılan yeri kiraladık. Orada aylık 150 TL ile 225 TL arası ücret alarak, çocuklar eğitim desteği sağlayacağız. Lise son sınıftaki ve üniversiteye hazırlık yapan çocuklara destek sağlayacağız. Ekim ayından itibaren de ekonomik durumu iyi olmayan ailelere günlük 1 litre süt desteğinde bulunacağız. Muhtarlarla birlikte ekonomik durumları iyi olmayan aileler de belirlendi. Ailelerimize 1 litre süt verip, bir gün sonra o boş şişeyi alıp yerine dolusunu vereceğiz. Bu benim hayalimdi. Sütü de yerelden alacağız.”

‘EFE KAPI’ DÖNEMİ BAŞLIYOR

Efeler Belediyesi’nde sorunların çözümü için ‘Efe Kapı’ dönemini önümüzdeki günler başlatacaklarını ifade eden Atay, “Bunu ‘Açık Kapı’ olarak yapacaktık, adını ‘Efe Kapı’ olarak değiştirdik. Atatürk Kent Meydanı’nda Vakıflar’ın binasını kiralayacaktık. Eksiklerini de tamamlayarak belediyeyi oraya taşıyacaktık, başvurumuzu yaptık ama reddedildi. Oranın olma ihtimali zor gözüküyor. Mevcut binamızda ‘Efe Kapı’yı faaliyete geçireceğiz” dedi.

“KAPALI OLAN OKULLARI VERMİYORLAR”

Çeştepe Stadı’nın yenilenmesi projesine ilişkin açıklamalarda da bulunan Atay, “Çeştepe Stadı için Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne gittik. Çeştepe Stadı’nın fotoğraflarını da götürdük. Bu stadı yenilemek için görüştük. 23 yıl hiçbir şey yapılmamış öylece duruyor. Biz ‘burayı alalım halkın hizmetine sunalım’ dedik. O andan itibaren harekete geçtiler. Bizim müdürlerimiz ‘Çeştepe Stadını bize verin dedikten sonra’ 17 yıldır iktidarda olan siyasi partinin il müdürleri hiçbir şey yapmamışlar. Ben yapmışım, iktidar partisi yapmış, devlet yapmış çok mu önemli?

O kadar gücüme gidiyor ki; belki 40 tane okul taşımalı eğitim nedeniyle kapalı. Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat ediyorum. Bu okullar kullanılmıyor verin bize biz binalarını yenileyelim bahçesine halı saha yapalım. Çocuklarımızın satranç, müzik, sanatsal eğitimleri alabileceği, kadınlarımızın kurslara katılabileceği yerler haline getirelim. Kadınlarımızın hayatı değişecek, ekonomik özgürlükleri sağlanacak. ‘Verin’ diyorum bu okulları vermiyorlar. Öylece çürüyor bu okullar. Siyasetle ilgili değil, Türkiye’nin bu hale gelmiş olması beni üzüyor. Türkiye genelinde bu sıkıntılar yaşanıyor. ‘Muhalefet partisinin belediye başkanı aman ona bir şey vermeyelim, ona artı yazmasın’ deniyor. Biz halkımız için yapıyoruz” dedi.

“29 MART GÜNÜ İŞE BAŞLAYANLAR VARDI”

Soru üzerine, 1 Ocak 2019 ile 31 Mart 2019 tarihleri arasında işe alınan 63 kişiyi işten çıkardıklarını açıklayan Başkan Fatih Atay, “Seçim sürecinde, son üç ay içinde işe alınanları çıkaracağımızı söylemiştim. Seçim 31 Mart’ta oldu. 29 Mart günü bile işe başlayanlar vardı. Bu şekilde olan 63 kişiyi çıkardık. Benim bazı memurlara ve işçilere güvenim yok. Göreve başladığımızda bize 17 milyon TL civarında borç olduğu bildirilmişti. Geçen gün o birimdeki değişimden sonra yeniden inceleme yapıldı ve borcun 19 milyon civarında olduğu ortaya çıktı. Öbür arkadaşların görevlerini eksik yaptığı ortaya çıktı. Bu arkadaşlarla yola devam etme şansım yok. Ben çoğu çalışanı da tanımıyorum. Görevini yapan herkesin yanındayım. Kimseye düşman değilim. İçerdeki kurumsal yapı tamamlanamadı. Yönetsel anlamda da büyük bir çöküntü devraldık. Her şeyi incelemek durumunda kalıyorsunuz” diye konuştu.

“UMURLU’DA ÜST GEÇİDİ BİZE DEVREDERLERSE, ÇALIŞIR HALE GETİRİRİZ”

Umurlu Mahallesi’nin ortasından geçen Aydın-Denizli Karayolu’nun orta refüjündeki kötü görüntüden dolayı utandığını ifade eden Mehmet Fatih Atay, “Umurlu’daki orta refüj karayollarına ait. Bize ait olmamasına rağmen temizlenmesi için bugün talimat verdim. Orada çocuklar karşıdan karşıya geçemiyor, gelen arabaları göremiyorlar. Sorumluluk alanımız dışında iş yapacağız. Arkadaşlarımız Karayolları Müdürlüğü’ne gidip, orta refüjün bize devredilmesini isteyecek. Üst geçidi de bize devrederlerse temizler, asansörleri çalışır hale getiririz” ifadelerini kullandı. (CEREN AKBAŞ) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler