Takip Et

SON DAKİKA

CHP’den istifa eden başkanlara DP rozeti takıldı

13 Şubat 2019, Çarşamba 16:57

     


Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti'ye katılan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve İYİ Parti Eski İl Başkanı Betül Akçanal'a rozetlerini taktı. Uysal, “adaylarımızla seçimleri kazanacağız” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Toplantıya Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, İYİ Parti Eski İl Başkanı Betül Akçanal ve partililer katıldı.

“EFELER BELEDİYESİNİ SIFIRDAN VAR ETTİK”

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Efeler Belediyesi'nin hiçbir şeyi olmadığını, belediyeyi sıfırdan var ettiğini belirtti. 31 Mart yerel seçimlerinin cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir seçim olacağını ifade etti. Özakcan, "Cumhuriyet tarihinde hiç görmediğimiz bir yerel seçimle karşı karşıyayız. İttifaklarla oluşturulan ve adayların dayatıldığı bir seçime gidiyoruz. Bu bir yerel seçimdir, siyasi parti seçim ve tercih alışkanlıklarımızı bir kenara bırakmalıyız. Efeler Belediyemizi sıfırdan var ettik. Daha önce mensubu olduğum parti beni aday göstermeyerek sokakta bıraktı. Daha önce il başkanlığı, milletvekilliği ve belediye başkanlığı da yaptım. Ancak bana yapılan haksızlığa karşı vatandaşlarımız yanımda oldu ve bir dönem daha belediye başkanı olarak bulunmam talep edildi. Ben de geçmişte Başbakan çıkarmış, Türkiye siyasetinde önemli bir yer eden Demokrat Parti'den aday olmaya karar verdim. Demokrasiye inanan herkesle birlikte demokrasiye sahip çıkıyoruz."

“DEMOKRASİYİ VE ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ”

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal açıklamasında demokrasiyi ve adaleti sağlayacakları vurgusunda bulundu. Uysal, "Memlekemizin derin bir nefes alması gereken bir dönemde, Türkiye'yi 2 kutuplu bir yapıya mahkum etmemek adına, inandığımız değerleri temsil etmek adına büyük bir mücadele veriyoruz. Bu çarpık siyasi düzen döneminde yeniden demokrasi diyerek, yeniden adalet diyerek demokrasi ve adaleti sağlayacağız. Herkesi bu şemsiye altında toplanmaya bekliyoruz. Vatandaşımızın önüne tercih yapmak için barajlar konulduğunu biliyoruz. Ne bir siyasi partinin kazandıranıyız ne de bir siyasi partinin kaybettireniyiz. Adaylarımızla yerel seçimi kazanacağız." dedi.

Konuşmaların ardından DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Özakcan, Toyran ve Akçanal'a törenle parti rozetlerini taktı.

Törenden sonra Demokrat Parti İl Başkanlığı bürosunun açılışı yapıldı. (ÇAĞLAR HATİPOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler