Takip Et

SON DAKİKA

Atay: Attığımız taş vurduğumuz kuşu ürkütmüyor

13 Şubat 2019, Çarşamba 17:51

     


Seçim çalışmalarına devam eden Millet İttifakı ortak adayı CHP'li Mehmet Fatih Atay,Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası'nın (TES-İş) Aydın Şubesi'ni ziyaret etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türk-İş İl Temsilcisi ve TES-İş Şube Başkanı Mustafa Aydın ve Türk-İş'e bağlı sendikaların il temsilcilerinin tümünün katıldığı ziyarette Atay, "Enerji üretimine biz karşı değiliz. Karşı çıktığımız doğayı katleden iktidar yandaşlarıdır. Kanunsuz şekilde Aydın'da yeraltı kaynaklarımızı kullananlara biz karşıyız. Attığımız taş vurduğumuz kuşu ürkütmüyor. Kontrolsüz, hukuksuz, yani Aydın halkına zarar verecek olan jeotermal tesislerinin kurulmasına belediyeler red veriyor. Tesis sahibi torpilini buluyor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan izni alıyor. Bu tesisler mahkemeyle durdurulsa bile işlemeye devam ediyor. Böyle giderse 5 yıl içinde kanser ve ölüm oranları daha da artacak. Çiftçilerimizin hali perişan, incir ve zeytindeki verim düştü. Dünyada incir üretiminin %63'ü Aydın'da gerçekleşiyor. Hangi çiftçiyle konuşsak mahsüllerinin bozuk olduğunu ve verim alamadıklarını söylüyor. Kontrolsüz jeotermal sebebiyle Aydın'daki mal ve mülklerimizin değeri düşüyor. Dışarıdan göç alan şehir konumundayken maalesef göç verir duruma geldik. İnsanlar artık Aydın'dan kaçıyor, çiftçi üretemiyor, esnaf alışveriş olmadığını söylüyor. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Efeler Belediye Başkanı olduğum takdirde bu doğa talanına daha yüksek sesle dur diyeceğiz. Aydın'a zarar veren bu jeotermal tesisler sayesinde bütün yandaşların cebi doldu taştı. Biz bu eşitsizliğe karşı dimdik duracağız ve yandaşların değil Efeler'de yaşayan emekçilerimizin, çiftçimizin, esnaflarımızın zenginleşmesi için çaba harcayacağız.

31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Efeler Belediyesi'ni kazandığımız takdirde de Efeler'deki sendikaların ve bütün sivil toplum kuruluşlarının örgütlenmesi için altyapı çalışmasını, yerel yönetimlerin gücü yettiği kadar en iyi şekilde yapacağız. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz, üzerimize ne düşüyorsa daha fazlasını yapacağız." diye konuştu. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler