Takip Et

SON DAKİKA

HKP, Marathi Adası’nın tescil evrakını savcılığa verdi

13 Ocak 2017, Cuma 09:25

     


Halkın Kurtuluş Partisi İzmir İl Örgütü yöneticileri, Didim’e gelerek Marathi Adası’nın Türkiye’ye ait olduğuna ilişkin tescil evrakını Didim Cumhuriyet Savcılığı’na verdi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Halkın Kurtuluş Partisi, Yunanistan tarafından işgal edilen Ege Adaları’na sahip çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Didim’de bir araya gelerek suç duyurusunda bulunan parti yöneticileri, Didim’e tekrar gelerek, Ege Denizi'ndeki Marathi Adası’nın Türkiye’ye ait olduğuna tescil evrakının soruşturma dosyasına dahil edilmesini istedi.

İşgal altındaki adalarla ilgili açıklama yapan İzmir İl Başkanı ve Genel Sekreter Tacettin Çolak, “Didim Cumhuriyet Savcılığı’na 29 Kasım 2016 tarihinde verdiğimiz suç duyurusu dilekçemizden sonra 5 Aralık 2016 tarihli gazetelerde yer alan, Didim sınırları içindeki Marathi Adası’nın Türkiye’nin egemenliğinde olduğuna dair Milletler Cemiyeti’nin 24 Mayıs 1993 tarih ve 3191 seri numaralı tescil evrakının soruşturma dosyasına dahil edilmesini istedik” dedi.

Çolak, Didim’in karşısında görülen Nergisçik, Eşek ve Marathi adaları ile birlikte Ege kıyılarındaki 17 ada ve 1 kayalığın 2004’ten beri Yunanistan’ın işgali altında olduğunu söyledi. Didim’den bağırdıklarında seslerinin duyulacağı Marathi Adası'nda Yunan bayrağının dalgalandığını ifade eden Çolak, “Eşek Adası ve Bulamaç Adası’nda da durum aynı şekildedir. Birleşmiş Milletler arşivlerinde bulunan belgenin İngilizce örneğini, ilk soruşturma dilekçemize ek olarak dosyaya koyduk ve bize ait olduğu Birleşmiş Milletler belgesi ile de sabit olan Marathi Adası’nın işgaline seyirci kalanların cezalandırılmasını talep ettik. Aynı zamanda bu işgallere karşı mücadele eden Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım’ın da tanık olarak dinlenmesini istedik” diye konuştu. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler