Takip Et

SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu'ndan Çerçioğlu’na övgü

12 Ekim 2018, Cuma 17:18

     


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısı'nda AK Parti'li belediyeler ile CHP'li belediyeleri kıyasladı. CHP'nin belediyecilik anlayışını 'Halkın Belediyeciliği' olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yeşil alan çalışmalarını örnek gösterdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP'li Belediye Başkanları yerel seçim öncesi Ankara'da bir araya geldi. Toplantıya katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili Belediyeler ile CHP Belediyeciliğini mukayese etti. CHP'li Belediyelerin halkın belediyesi olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, "Halkın belediyeciliğinde vatandaşa hesap vermek onurlu bir görev olarak sayılır. Kent rantları yandaşa değil, rantı yaratan bölge halkına verilir. Halkın Belediyeciliğinde yeşil alanları korumak, çocuklarımıza, yaşlılarımıza yeşil mekanlar sunmak onları doğayla buluşturmak esastır. Aslolan; mutlu, huzurlu insanların yaşadığı kentler inşa etmektir. Kentte ve kırsalda yaşayanlar arasında ekonomik ve sosyal iş biriliğini sağlamaktır" diyerek sıraladığı kuralların tüm çağdaş ülkelerde uygulandığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "Bizim belediyeciliğimizde de bu kurallar uygulanıyor. Bütün baskılara rağmen uyguluyoruz" dedikten sonra yerel seçimleri işaret etti.

"HUZURUN VE GÜVENİN ŞEHRİ AYDIN"

Seçmene, "Eğer bulunduğun beldede huzur içinde gezmek istiyorsan, yeşil alanların senin ve çocukların için, annenin ve babanın güvencesi olduğuna inanıyorsan CHP'li belediyelere oy vereceksin kardeşim" diyen Genel Başkan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na dönerek diğer başkanlara örnek gösterdi. Sıraladığı kurallara istinaden Aydın'ın huzur ve güven şehri olduğu mesajını veren Kılıçdaroğlu, "Eğer bir yeşil alanı korumak için halka gidip bu alanı ne yapalım diye soruyorsanız ve halkın verdiği oylarla gereğini yapıyorsanız; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı gibi benzer örneği Türkiye'nin bütün illerinde yapmak istiyoruz ama bu yetkiyi halkın bize vermesi lazım. Biz kentleri yaşanabilir huzurlu kentler haline getireceğiz. Suç oranının en düşük olduğu kentler CHP'li belediyelerin olduğu yerlerdir" diyerek Çerçioğlu'nu övdü. (SİMGE ATA)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler