Takip Et

SON DAKİKA

Efeler Belediyesi'ne gelin, damat tepkisi

12 Ekim 2016, Çarşamba 09:07

     


Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın kendi akrabalarının belediyede işe alınmasının etik olup olmadığını  Efeler halkına sorduk. İşte halkın konuyla ilgili görüşleri:

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kemal Ergin: FETÖ da böyle büyüdü ülkede. Haksızlıkların baş göstermesinin nedenlerinden biri de yandaş kişilerin  birbirini hak etmediği makamlara koymasından dolayı. Hak edenlerin hak etmediği yerde, hak etmeyenlerin de üst kademelerde olması, etik kurallarına uygun değil. Etik bir olay değil. Bunu sadece Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan için söylemiyorum. Hak edene gerekli rütbenin verilmesinden yanayım. 

Abdullah Dönmez: Konu hakkında çok bir bilgim yok ama böyle bir olay varsa bir Aydınlı olarak çok etik bulmuyorum. Belediye başkanı ve damadını çok iyi tanımadığım için de ön yargılı davranmak istemiyorum. 

Mustafa Uz: Belediyelere personel alınırken seçimlerde kim o partinin bayrağını göklerde taşımış ise o işe alınır. Vatandaşın evladına bir kapı vermiyorlar. Ben gitsem bir belediyeye 'Benim çocuğum işsiz' desem benim evladımı almazlar. Böyle olayları kınıyorum. Doğma büyüme Aydınlıyım. 'Benim çocuğumu işe alacaklar' diye kimsenin bayrağını taşımam. Vatandaşlık görevlerimi yapıyorum. Çocuğumunda emeğiyle bir yerlerde iş bulmasını isterim. Biz belediye başkanlarını memlekete hizmet etsinler diye el üstünde taşıyoruz. Toplumda adaletsizliklere vesile olsunlar diye değil. Ben bu olayı etik bulmuyorum. Herkesin çocuğuna o kapılar açık olacak sadece eşlerine, dostlarına değil. Gereksiz insanlar için, gereksiz maaşlar veriliyor.  Ben de belediyeden emekliyim. Cevat Aldemir, Orhan Esin dönemlerinde çalıştım. Bizim çalıştığımız dönem böyle belediyecilik anlayışı yoktu. Oy sokaklarda istenmezdi. Vatandaşlar teşekkür etmek için belediyelere gelirdi. 
 Kemal Karagöz: Her gelen kendi akrabasını, eşini, dostunu aldığı için bence sorun yok. Türkiye’nin her yerinde bu işler böyle. 
 Reşit Balcı: Konu hakkında pek bilgim yok ama damadını alıp başkasını işinden etmediyse sorun yok. Başkasının ekmeğiyle oynanmadığı takdirde etik olabilir. 

Yunus Korak: Kendine güvenli bir ortam oluşturması bakımından doğru ama vatandaş açısından düşünürsek etik bir karar değil. Kendi gelinini, damadını işe  alacağına işi olmayan bir vatandaşı alsa daha doğru bir karar olur. Memlekette bir sürü işsiz insan var. 

Berat İkinci Budak: Etik kurallarına uygun olduğunu düşünmüyorum. Bir insana tepeden inme yetki verilmemeli. Bir insan hak ederek yükselmeli. Emek harcaması gerekir. Bu, tüm kurum ve kuruluşlar için geçerli. Herkes gelinini, damadını işe alsın o zaman. 

Ümit Yıldırım: Ben etik bulmadım işe alınmalarını. Aydında bir sürü işsiz var. Gençlere yönelik iş olanakları sunulması gerekirken gelin ve damadını işe alması hiçbir kurala, yasaya uymaz. 

CHP eski Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz: Damat, gelin işi etik olmadı. Biz bu tür şeyleri AK Parti’de olur biliyorduk, bize yakışmadı. Genel başkanın kardeşinin inşaatta çalıştığını düşünürsek, herkesin genel başkanın bu tavrından dolayı feyz alması gerekir. Bu tür şeyler partiye ve idolojiye zarar verir. Hasan Ali Yücel’den örnek vereyim: İki genç , Milli Eğitim Bakanı olan Hasan Ali Yücel'in yanına giderler. Yurt dışında okumak istediklerini söylerler. Gençlerden birisi Mili Eğitim Bakanı'nın oğludur. Bakan, oğlunu makamından dışarı çıkarır, diğer gence, "Ben senin yurt dışında eğitim görmene yardımcı olurum ancak oğlumunkine olmam, çünkü torpil yaptı derler" der. İşte o iki gençten biri olan bakanın oğlu Can Yücel, yurt dışında eğitim gören gencin adı ise dünyaca ünlü beyin cerrahı, Prof. Dr. Gazi Yaşargil'dir.
'Ben belediye başkanıyım, kızımı da işe alırım, oğlumu da işe alırım, gelinim de işe alırım, damadımı da işe alırım kimseye hesap vermem' diyen belediye başkanını, merhum eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'e havale ediyorum (KIYMET SARIYILDIZ)

Efeler hanedanlığı

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler