Takip Et

SON DAKİKA

“Tek adam rejimine karşıyız”

12 Temmuz 2018, Perşembe 12:19

     


Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye için bir tehdit olduğunu savunan İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, yakın zamanda sistemden ilk AK Partili Milletvekillerinin rahatsız olacağını söyledi. Çelikez, “Önümüzdeki süreçte bu sisteme geçiş için oy verenler, destek isteyenler pişmanlık duyacak. Kısa bir süre sonra en başta AK Parti’nin kendi Milletvekilleri olmak üzere birçok vatandaşın bu sistemin değişmesini isteyeceğine inanıyorum. Çünkü yeni sistem Türkiye İçin bir tehdit olacak” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile yeni kabine hakkında değerlendirmede bulunan İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, sistemin Türkiye için bir tehdit olduğu görüşünü savunarak, yeni kabinenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bağımsız bir çalışma yürütemeyeceğini söyledi.

“İYİ PARTİ SÖKE’DE İYİ BİR SONUÇ ALDI”

24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’nin Aydın’da güzel bir sonuç aldığını ve bu başarı grafiğinin yerel seçimlerde de görüleceğini söyleyen Çelikez, “24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti Söke de iyi bir sonuç aldı. Kısa sürede de olsa güzel bir örgütlenme sağladı. En büyük dezavantajımız yeni bir parti olmamızdı. Düşünün bir seçime gidiyorsunuz ve teşkilatlanmamız bile tam anlamıyla oluşturulmamış durumda” dedi.

“TEK ADAM REJİMİNE KARŞIYIZ”

"İYİ Parti olarak tek adam rejimine karşıyız” diyen Çelikez, “24 Haziran’ın ardından yeni bir sisteme geçildi. Tek adam rejimine karşı biz mücadelemize devam edeceğiz.Demokraside kuvvetler ayrılığı vardır. Yasama yürütme ayrı olmalıdır. Bugün Türkiye'de uygulanan sistem sadece birkaç ülkede vardır. Bu sistemin bize uymadığını anlatmaya çalıştık. Ama ulusal basın bizi görmemekte çok ısrar etti. Çok az yer verdiler bize. Biz de derdimizi insanlarla birebir görüşerek anlatmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

"BAKANLAR ERDOĞAN'IN İSTEKLERİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDECEK"

Yeni sistem için oy verenlerin yakın zamanda pişman olacağını belirten Çelikez açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Bu sisteme destek ve oy verenler çok büyük pişmanlık duyacak. Bu pişmanlık 1 - 2 seneye de olabilir ama kısa bir süre sonra olacağını düşünüyorum. En başta AK Parti’nin kendi Milletvekilleri olmak üzere birçok vatandaşın bu sistemin değişmesini isteyeceğine inanıyorum. Çünkü yeni sistem Türkiye İçin bir tehdit olacak. Demokraside vatandaşla parlemento arasında bir bağ olmadığı zaman hiçbir şekilde olmuyor. Yerel seçimde de gereken çalışmamızı yapacağız. Bu seçimde kendimizi gördük. Yerel seçime kadar oturmuş bir düzenimiz olacak. Şu anda yaklaşık bin üyemiz var. Üye çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Aydın'dan bir bakan olması için de; Ha Hakkari'den olmuş ha İstanbul'dan olmuş ya da Aydın'dan olmuş hiç bir farkı yok. Bakanların pozisyonu özel kalem pozisyonunda çalışacaklar. Özellikle Recep Tayyip Erdoğan istekleri doğrultusunda hareket edecekler. Kabine seçimine de aynı şeyi görüyorum . Bakanların hepsini emre hazır kişiler olarak görüyorum." (AYŞE YILMAZ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler