Takip Et

SON DAKİKA

İnci, “Adalet Yürüyüşü, bir milattır”

12 Temmuz 2017, Çarşamba 15:27

     


CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, toplumda kendisini mazlum ve mağdur hisseden tüm kesimlere kapılarının açık olduğunu belirterek, “Adalet Yürüyüşü ve Mitingi bir milattır. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İktidarın mağdur ettiği vatandaşlarımız CHP’nin genel başkanının neden yürüdüğünü anlayacaktır ve ona hak verecektir” dedi.

 

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki olarak başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ ve Maltepe’de düzenlenen ‘Adalet Mitingi’yle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. 9 Temmuz’da Maltepe’de düzenlenen mitinge, milyonlarca vatandaşın adalet talebiyle katıldığını söyleyen İnci, “Mitingin akabinde, pazartesi günü il başkanları toplantısı gerçekleştirdik. Bu il başkanları toplantısında bizler, adalet ve demokrasi talebimizi toplumun her kesimini kucaklayarak, demokrasi içerisinde, yasal çerçeve içerisinde, bu taleplerimizi devamlı dile getireceğiz. Bu ülkede demokrasinin, özgürlüklerin, adaletin, hukukun üstünlüğünün olması için çalışmalarımıza sonuna kadar devam edeceğiz” diye konuştu.

“HAYATIN HER ALANINDA ADALET”

Hangi siyasi görüş ve inançtan olursa olsun Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşları kucaklayarak siyaset yapmaya devam edeceklerini kaydeden İnci, "Toplumun her kesimine, mağdur olduğunu hisseden tüm mağdurlara, tüm mazlumlara Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısı sonuna kadar açıktır. Biz dediğim gibi, toplumun her kesimini kucaklayarak siyaset yapmaya devam edeceğiz. Hayatın her alanında adalet talebimizi dile getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP’li İnci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adalet Yürüyüşü ve Mitingi bir milattır. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İktidarın mağdur ettiği vatandaşlarımız mağdur olduğunda CHP’nin genel başkanının neden yürüdüğünü anlayacaktır ve hak verecektir. Özgürlük, adalet ve demokrasi talep edenler CHP’nin etrafında toplanacaktır. Adalet ve Kalkınma Partisi de bu yürüyüş ve miting boyunca bunu fark etmiştir. Korkuları bundandır.”

‘ADALET ÇAĞRISI’ VURGUSU

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünün yaklaştığını dile getiren İnci, “15 Temmuz, özgürlük ve demokrasi isteyenlerin taleplerinin dile geldiği bir gündür. Darbeye karşı olunan, darbe girişimine karşı olunan bir gündür. Parlamentodaki tüm siyasi partiler, bizim milletvekillerimiz, genel başkanımızın çağrısı üzerine darbeye karşı olduklarını ve direneceklerini dile getirmişlerdir. Akabinde bu davranışla, tüm bugünkü iktidar ve AKP’nin Genel Başkanı tarafından da karşılık bulmuş ve Yenikapı’ya davet edilmiştir” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yenikapı’da 12 maddelik bir manifesto okuduğunu anımsatan İnci, “Türkiye’de gerçekten demokrasinin, özgürlüklerin, adaletin işlemesi için, birlik, beraberlik ve kardeşliğin olması için bunu dile getirmiştir. En son Adalet Mitingi’nde de 10 maddelik bir adalet çağrısı yapmıştır. Bunun tüm vatandaşlarımız tarafından okunmasını ve incelenmesini istiyoruz” sözlerine yer verdi.

“GENEL BAŞKANIMIZ DAVET EDİLMEDİ"

Başkan İnci, şunları kaydetti:

“15 Temmuz’da Genel Başkanımızı Yenikapı’ya davet edenler, bugün belirli sıkıntıları dile getirmesinden hoşnut olmasalar gerek ki, bu defa 15 Temmuz’da düzenlenecek programa Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu davet etmemişlerdir. Genel Başkanımız bu davete katılmayacak gibi gözüküyor. Meclisteki konuşmanın 10 dakika ile sınırlı tutulması böyle önemli bir günde tabii uygun değildir. En az 1 saat olmalıdır.”

Sosyal medyada tartışma konusu olan 15 Temmuz’la ilgili afişlere ilişkin de görüşlerini aktaran İnci, şu değerlendirmelerde bulundu:

“15 Temmuz’la ilgili afişlerde TSK ile vatandaşlar karşı karşıya gelmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmış. TSK, bu milletin bağrından çıkmış, bu milleti iç ve dış tehditlere karşı, can ve mal güvenliğini, ülkenin bağımsızlığını, Cumhuriyet’i korumakla görevli kurum ve kuruluştur. O yüzden bu afişte böyle bir algının yaratılmasını da çok tehlikeli ve yanlış buluyorum." (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     







 
Son Eklenen Haberler