Takip Et

SON DAKİKA

Hamza Dağ Cumhur İttifakı Aydın Adaylarını resmen açıkladı

12 Ocak 2019, Cumartesi 15:27

     


Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş oldu. Cumhur İttifakı Aydın’da 10 ilçede AK Partili adaylarla, 7 ilçede de MHP’li adaylarla seçime girecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda Cumhur İttifakının Aydın Belediye Başkan adaylarını açıkladı.

İşte Cumhur İtttifakı Aydın Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adayları...

Aydın Büyükşehir Belediyesi Adayı: Mustafa Savaş (AK PARTİ)

AK PARTİ
Bozdoğan: Ufuk Altıntaş
Buharkent: Mehmet Erol

Çine: Celal Özden

Didim: Mümin Kamacı

Koçarlı: Nedim Kaplan

Köşk: Nuri Güler

Kuşadası: Fuat Akdoğan 
Kuyucak: Metin Ertürk
Sultanhisar: Ertegün Ünal
Yenipazar: Suat Menderes
 

 

MHP
Efeler: 
Ümmet Akın

Karacasu: Zeki İnal
Söke: Beliğ Azbazdar
Germencik: İsmet Akın
İncirliova: Gürşat Kale
Karpuzlu: Hilmi Dönmez
Nazilli: Haluk Alıcık
 

“ŞEFFAF OLACAĞIZ, İHTİYACA UYGUN HİZMET ÜRETECEĞİZ”

Törende ilk konuşmayı AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen yaptı. Özmen, “Büyükşehir’de hayatı kolaylaştıran bir belediyecilik yapacağız. Şeffaf olacağız, ihtiyaca uygun hizmetler üreteceği” vurgusunda bulundu ve şöyle konuştu; “Omuz omuza 17 ilçede ve büyükşehirde 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nı birinci çıkarmak için bir araya geldik. Makamların ve mevkilerin bizim için önemi yok, 17 ilçemizin tamamında tüm adaylarımızla birlikte kendi adayımızmış gibi çalışacağımıza söz veriyoruz. 78 gün sayılı gün, çabuk geçecek. İnşallah o akşam ekranlarda Aydın’ın Cumhur İttifakının en başarılı olduğu illerden biri olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bugünkü coşku bunun göstergesi. 78 günlük seferberlik ilan ediyoruz. İnşallah 31 Mart’ta Aydın’ı kötü yönetimden kurtaracağız. Kimseye saldırmayacağız, çamur atmayacağız, yapamayacağımız hiçbir şeyi de vaat etmeyeceğiz. Bu şehrin 5 yıl daha kayba tahammülü yok. Aydın’ı Ege’nin en güzel şehri yapmak için yola çıkıyoruz. Büyükşehir’de hayatı kolaylaştıran bir belediyecilik yapacağız. Şeffaf olacağız, ihtiyaca uygun hizmetler üreteceğiz. Kamu kaynakları heba etmeyeceğiz. Bu birliktelik devam ettiği sürece aşamayacağımız engel olmadığına inanıyorum. İlçelerde bu iş bir kişiye nasip oluyor, tüm aday adaylarımıza teşekkür ediyorum. Bayrak değişikliği yaşayacağımız ilçelerimiz de var. Bugüne kadar görev yapan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.”

Özmen’in ardından AK Parti Aydın Milletvekilleri Rıza Posacı ve Bekir Kuvvet Erim’de kısa bir konuşma yaptı. Birlik ve beraberlik mesajlarını yineledi, “İnşallah Büyükşehir ve 17 ilçeyi hep birlikte alacağız” dedi.

“HEYECANLIYIZ, ÇÜNKÜ 1 NİSAN SABAHI YEREL İKTİDARA GELECEĞİZ “

Ak Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Metin Yavuz da “Kararlıyız, Aydın’ı kurtaracağız” dedi ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Yavuz, “Bu coşku 31 Mart Yerel Seçimlerine hazır olduğumuzu gösteriyor. Heyecanlıyız, çünkü 1 Nisan sabahı yerel iktidara geleceğiz. Kararlıyız, Aydın’ı kurtaracağız. Yeminliyiz Aydın’ı Aydınlatacağız. Yeni ve tarihi bir imtihan önümüzde. 31 Mart seçimlerini Aydın için önemsiyoruz. Ya Aydın’ı 5 yıl daha ilçe belediye başkanları ile kavga eden, kavgalı olduğu ilçelere gerekli hizmeti etmeyen bir anlayışa teslim edeceğiz. Ya da Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği düsturu ile Aydın’ı bu esaretten kurtaracağız. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Adamı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu yüksek duyarlılığın bir sonucu olan ve 24 Haziran’da başarının pay sahibi olan Cumhur İttifakı’nın Aydın açısından öneminin altını çizmek istiyorum. Yine, yeniden Cumhur İttifakı ile bir başarı hikayesi yazacağız” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 60’IN ÜZERİNE ÇIKARAK REKOR KIRACAK”

Adayları kürsüye davet etmeden önce konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da “Aydın bugün bir başka. Bu heyecan 31 Mart seçimlerinde Aydın’da ve Ege’deki başarının habercisidir. İnşallah bunu sağlayacağız. AK parti dördüncü yerel seçimlerine giriyor. Milletimiz 2014 seçimlerin o güne kadar yerel seçimlerde aldığımız oy oranından daha fazla oy oranını bizlere sağladı. O dönemde bölgemizde yerel seçimlerde sonuç almak kolay olmamıştı. Ben bu bölgenin evladıyım. Biz bölgemiz siyasetinde ısrarla her seferinde bu bir yerel seçimdir, yerel seçimde projeleri konuşalım dediğimizde ne yazık ki karşımızdaki rakip partiler ve siyasetçiler bu seçim atmosferini hep genel seçim atmosferine dönüştürme çabasında oldu. Ve ne yazık ki başarılı oldular. Ama şimdi 2019 seçimine giderken, bölgemizdeki illerimizde Cumhur İttifakı ile beraber sadece yerel seçimlerde yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız. Rakip siyasi parti adaylarının da bunlardan bahsetmesini isteyeceğiz.

“CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 60’IN ÜZERİNE ÇIKARAK REKOR KIRACAK”

Bizim ittifakımızda, sadece 24 Haziran seçimlerine dair bir ittifak yoktur. Bizim ittifakımız, 15 Temmuz hadiseden sonra Türkiye’de yaşanan, ülkemizin bekası noktasında bu sürece dair bir ittifaktır. Seçimden sonra bozulan bir ittifak değildir. Karşımızdaki illet ittifakında İYİ Parti sözcüsü kendileri için ‘seçim bitti, ittifak bozuldu’ sözünü söyledi. 31 Mart akşamı partilerin oy oranlarından ziyade ittifakların oy oranı konuşulacaktır. Cumhur ittifakının oyu 24 Haziran seçimlerinde 52,6 oldu, inşallah Cumhur İttifak’ı bu seçimde 60’ın üzerine çıkarak kendi rekorunu egale edecektir” ifadelerini kullandı. Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, konuşmasının sonunda salondaki partililerden 31 Mart Seçimleri için zafer sözü aldı.

Dağ, konuşmasının ardından adayları tek tek kürsüye davet etti, başarılar diledi, basına poz verdi.

CUMHUR İTTİFAKININ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

AK Parti’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş oldu. AK Partili adaylarla seçime girilecek ilçelerde, Didim Belediye Başkan Adayı Mümin Kamacı, Kuşadası Belediye Başkan Adayı Fuat Akdoğan, Koçarlı Belediye Başkan Adayı Nedim Kaplan, Çine Belediye Başkan Adayı Celal Özden, Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Ufuk Altıntaş, Buharkent Belediye Başkan Adayı Mehmet Erol, Kuyucak Belediye Başkan Adayı Metin Ertürk, Sultanhisar Belediye Başkan Adayı Ertegün Ünal, Yenipazar Belediye Başkan Adayı Suat Menderes, Köşk Belediye Başkan Adayı Nuri Güler oldu.

MHP’li adaylarla seçime girilecek ilçede ise, Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, Karpuzlu Belediye Başkan Adayı Hilmi Dönmez, Söke Belediye Başkan Adayı Beliğ Azbazdar, Germencik Belediye Başkan Adayı İsmet Akın, İncirliova Belediye Başkan Adayı Gürşat Kale, Nazilli Belediye Başkan Adayı Haluk Alıcık ve Karacasu Belediye Başkan Adayı Zeki İnal oldu.

SAVAŞ: GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

Adaylığının açıklamamsının ardından konuşan Savaş, “Seçim sürecinde rakibi olan CHP’li Özlem Çerçioğlu’na bir kadın ve bir anne olmasından dolayı kötü söz söylemeyeceklerini belirten AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, “Cumhur ittifakı 15 Temmuz ruhudur, birlik ve dayanışma ruhudur. Türkiye’yi gelecek yüzyıllara taşıma ruhudur. 31 Mart seçimleri çok önemli başarıyla geçilmesi gereken bir seçimdir. Tüm vatandaşlarımızı kucaklayacağız, Aydın’ı birlikte sahiplenip, birlikte yöneteceğiz. Bizler de cumhur ittifakının adayı olarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 31 Mart akşamı zaferle çıkmak için gece gündüz çalışacağız. Çıktığımız bu yolda davamıza ve ittifakımıza sahip çıkmak boynumuzun borcu. 31 Mart akşamına kadar kampanyamız şölen havasında geçecek. Siyaseti çirkinleştirmeyeceğiz. Kötü söz söylemeyeceğiz. Rakibimin kadın olduğunu, anne ve eş olduğunu unutmayacağız. Asla kötü söz söylemeyeceğiz. Davamıza yakışan asaletle mücadele edeceğiz. 31 Mart akşamı tüm Aydınlıların belediye başkanı olacağım” dedi.

“SU FATURALARINI UCUZLATACAĞIZ, ESNAFLA REKABET ETMEYECEĞİZ”

Vaatlerini de sıralayan Savaş, yatırımlar, projeler ve Aydın’ın sıkıntılarına da değindi. Projelerini daha sonra detaylı olarak anlatacağını ifade eden Savaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak esnafla rekabet etmeyeceklerine vurgu yaptı. “Aydın parmakla gösterilen bir il olacak” diyen Savaş, “Kültürel mirasımıza sahip çıkacağız. Havamıza, toprağımıza, denizimize sahip çıkacağız. Esnafımızla rekabet etmeyeceğiz. Bu şehrin trafik sorununu çözüme kavuşturacağız. O su faturalarını ucuzlatacağız. Menderes Nehri’ni kirleten ve ceza yiyen bir belediye başkanı olmayacağım. Büyükşehir olarak tarım, turizm ve termalle ilgili yatırımlar yapıp, önünü açacağız. Partimin ve Milliyetçi Hareket Partimizin teşkilatları ile birlikte gece gündüz çalışıp 31 Mart akşamı destan yazacağız. Gezilmedik mahalle, gezilmedik sokak, sıkılmadık el bırakmayacağız. Vakit Aydın vakti, Vakit kazanma vakti. Aydınımızın geleceği için, yaşanabilir rahat bir şehir yapmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN - SERCAN ÖRÜN)







 
Son Eklenen Haberler