Takip Et

SON DAKİKA

Köse, Topuklu Efe'yi Türkiye'ye örnek gösterdi

12 Ocak 2018, Cuma 23:01

     


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Aydın İl Kadın Kolları Olağan Genel Kurulu Şükran Güngör Tiyatro Salonunda yapıldı. Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, tek liste ile rakipsiz girdiği seçimde güven tazeledi. Kongrede Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na övgüler dizen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Topuklu Efe gibi bir başkana sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Bu şansı iyi kullanın” dedi.

 

ÖZDEMİR, GÜVEN TAZELEDİ

Divan Başkanlığını CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Ayfer Cömert’in yaptığı Olağan Genel Kurula Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Başkanı Ali Çankır, İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, ilçe örgütleri ve çok sayıda partili katıldı. Ayşe Özdemir’in ikinci kez başkan adayı olduğu genel kurula 313 delegeden 188’i katıldı. Sandık başına giden 188 delegenin tamamının oylarını alarak yeniden başkan seçilen Ayşe Özdemir, Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemlerini yaşandığını söyledi.

 

“KADIN OLMADAN DEVRİM OLMAZ”

Ekonominin, sosyal eşitsizliğin, gelir dağılımındaki adaletsizliğin hızla yükseldiği ülkemizde en çok kadınların yara aldığını ifade eden Özdemir, “Kadın olmadan devrim olmaz. Kadın anadır, kadın kutsaldır. Kadın devrimi başlatandır” dedi. Ülkemizde yaşanan kadın taciz ve cinayetlerine dikkat çeken Özdemir, “15 yıldır mevcut zihniyetin kadının özgürleşmesinin önündeki en büyük engel olduğunu tüm dünya biliyor. Aydın’da umudu örgütleyerek bu engeli, bu duvarı hep birlikte sizlerle aşacağız. Biz kadınlar olarak aydınlığa yürümek istiyoruz” dedi. 2019 yerel ve genel seçim çalışmalarını yürütecek kadroların bu kongrelerde seçileceğini kaydeden Özdemir, bunun çok önemli ve kutsal bir görev olduğunu belirterek, kongrelerin herkese hayırlı olmasını diledi.

 

“KOŞULSUZ AMANSIZ YANINIZDAYIM”

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ise önceki dönem görev yapmış CHP bayrağını azimle kararlılıkla taşımış tüm ve yöneticilere mücadeleleri için teşekkür etti. 2019 seçimlerine giden süreçte ev ev sandık sandık hep birlikte umudu örgütleyeceklerini belirten Başkan Çankır, “Önce Büyükşehir belediye başkanımız rekor oyla tekrar belediye başkanı yapacağız. Ardından Çankaya köşküne cumhuriyet değerlerine inanan bir cumhurbaşkanı çıkaracağız. Parlamenter demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. Ben size söz veriyorum. Örgütlenmek için ev ziyaretleri saha çalışmaları sosyal ve siyasal organizasyonlarınızın tamamında koşulsuz amansız destekçiniz olacağım” diyerek yanınızdayım mesajı verdi. Çankır,“Proje getirin uygulayalım. Saha çalışması planlayın hep birlikte sahaya çıkalım. Değerli başkanım sizlerin ellerinizin değdiği her şey güzelleşiyor” diyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Aydın’ın topuklu efesine methiyeler düzdü.

 

“TOPUKLU EFE’Yİ ÇOĞALTABİLİRİZ"

Kongrede söz alan CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse, Aydın’ın topuklu Efe’si Özlem Çerçioğlu gibi bir belediye başkanına sahip oldukları için Aydın’ın çok şanslı olduğunu vurguladığı konuşmasında, kadınlara büyük iş düştüğünü söyledi. Köse, “Topuklu Efe’miz Özlem Çerçioğlu’nu çoğaltalım. Neden Türkiye’nin başka yerlerinde olmasın? ” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “İyi kullanın bu şansınızı. Çok iyi bir belediye başkanına sahipsiniz. Belediye başkanının dediği gibi bunlar özgürlüğü aydınlık geleceğe kıskanıyorlar. O yüzden bize size hepimize çok iş düşüyor. Özellikle kadın örgütlere çok iş düşüyor. Buradan Aydın’ın aydınlık yüzünden çıkacak bir söz Anadolu’ya yayılacaktır.”

 

“2019 VAR OLMA SEÇİMİ”

2019'a giderken kadın mücadelesini en ön saflarda tutarak ve kadınların örgütlülüğünde seçimleri kazanacaklarını söyleyen Köse, 2019 seçimlerinin bir var olma seçimi olduğunu vurguladı. Köse, “O nedenle tüm gücümüz tüm örgütlülüğümüzle yolumuza devam etmek zorundayız. Anadolu’daki kadın örgütlerimiz Aydın’a bakıyor. Aydın’da bir devrimci, topuklu Efe’miz var. Neden Türkiye’nin başka yerinde olmasın. İşte bu yüzden biz kadınlar daha çok karar mekanizmalarında daha çok sosyal hayatın içinde yer almak durumundayız. Çünkü bu ülke kadının gücüyle kurtulacak.”

 

Ayşe Özdemir başkanlığındaki 12 kişilik yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ayşe Şahin, Birnur Ünlü Serin, Bilge Balcı, Belkis Obuz, Esin Merdin, Nesrin Çıldır, Melek Özbiçer, Havva İnegöllü, Semra Aktaş, Melis Çetin, Seval Çetin, Zehra Bulut. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler