Takip Et

SON DAKİKA

İmamlara nikah yetkisi tasarısına bir tepkide Dedeli'den

11 Ekim 2017, Çarşamba 18:46

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İncirliova Kadın Kolları Başkanı Ayşe Dedeli, müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi veren yasa tasarısına tepki gösterdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yasa tasarısının kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Ayşe Dedeli, “Bu yasanın meclisten geçmesi demek laik, hukuk devletinin ortadan kalkması demektir. Bu tasarı kadınlara hakarettir. Müftülere tanınan nikah kıyma yetkisi ile hukuk devleti olma ilkesinin, kanun önünde eşitlik ilkesinin, devrim yasalarının değiştirilmemesi ve laikliği koruma ilkesini ihlal ediliyor. Cumhuriyetin kuruluşunun harcında hukuk vardır ve kadınların özgürlüğü, eşitliği, birey olmaları Cumhuriyetle teminat altına alınmıştır” dedi.

 

“BU YASA YENİ BİR AYRIMCILIK ÇIKARIR”

Cumhuriyet kadınları olarak hukuku, anayasayı, devrim yasalarını ve Mustafa Kemal Atatürk’ü savunarak, yollarına devam edeceklerini kaydeden Başkan Dedeli, “Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi verilmesi toplumda yaratılmak istenen kutuplaşmayı daha da artıracak. Toplumsal yaşamda nikahını belediyede veya müftülükte kıyanlar olmak üzere yeni bir ayrımcılık çıkaracak. CHP’li kadınlar olarak meclis komisyonundan geçen tasarının kabul edilemez olduğunu her yerde haykıracağız. Bu yasanın meclisten geçmesi demek laik, hukuk devletinin ortadan kalkması demektir. Çok sıkıntılı zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde, gündemin böyle suni konularla meşgul edilmesi doğru değildir. Anayasayı aykırı suni gündemler yaratmakta ustalaşan iktidar ve Cumhurbaşkanı bu tasarıyı da yaşanan krizleri kapatmak için kullanmaktadır. Bizler Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak sonuna kadar Mustafa Kemal Atatürk’e cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe ve özgür yurttaş olma hakkına sahip çıkacağız. Bu tasarının uygulanmaması için gereken mücadeleyi ortaya koyacağız” diye konuştu. (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler