Takip Et

SON DAKİKA

Çine'de 3 bin kişi aranıyor

11 Ağustos 2017, Cuma 10:38

     


Çine Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmeler hakkında AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ı bilgilendiren Çine Kaymakamı ve aynı zamanda Çine OSB Başkanı Özkan Demir, yatırımcıların kendisine ilk olarak ‘Çine’de işçi bulabilecek miyiz?’ sorusunu yönelttiklerini ifade ederken, önümüzdeki 2,5 yıl içerisinde Çine OSB’nin 3 bin kişinin ekmek kapısı olabileceğini söyledi. Savaş, işsizlik problemine son verilebilmesi ve işçi bulamama sorunu olmaması için çalışmaların şimdiden başlatılmasını istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Kaymakamlığı, Çine Belediyesi ve AK Parti Çine İlçe Teşkilatını ziyaret etti. İlk olarak Çine Kaymakamı Özkan Demir’i ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Nurten Payza, AK Parti Çine Gençlik Kolları Başkanı Ali Tarhan ve AK Partililer eşlik etti. Vekil Savaş, Çine Kaymakamı ve aynı zamanda Çine Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Özkan Demir’den OSB’deki gelişmeler hakkında bilgi aldı. Çine OSB’de an itibarıyla yeni bir yatırımcıya yer kalmadığını belirten Savaş, Çine Kaymakamı Özkan Demir’e özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

ÇİNE OSB'DE YER KALMADI

Çine OSB Başkanı Özkan Demir, yüzölçümü olarak neredeyse Aydın’ın en büyük arazisine sahip Çine OSB’de şu an hiçbir yatırımcıya yer kalmadığını ve OSB için yer genişletme çalışmalarının başlatılacağını ifade ederken, alt yapı çalışmalarının devam ettiğini, önümüzdeki günlerde doğalgazın getirilmesi için çalışma başlatacaklarını belirtti. Demir, bölgede yatırım yapmak isteyen yatırımcıların ilk olarak kendilerine 'Çine’de işçi bulabilecek miyiz?' sorusunu yönelttiklerini ardından da bölgeye giden yolun düzeltilmesi ve genişletilmesini talep ettiklerini söyledi.

3 BİN KİŞİYE EKMEK KAPISI OLACAK

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçecek fabrikalarda çalışacak işçiler için el birliği ile hep birlikte hareket ederek temininin sağlanmasını ve ilçedeki işsizlik probleminin ortadan kaldırılması temennisinde bulundu. Sadece BİEN Seramik'in ilçedeki yatırımını tamamlayarak tam kapasite çalışmaya başlamasıyla birlikte bünyesinde bin 500 kişiye iş istihdamı sağlayabileceğini ifade eden Çine OSB Başkanı Özkan Demir, önümüzdeki iki buçuk yıl içerisinde Çine OSB’nin 3 bin kişinin ekmek kapısı olabileceğini söyledi.

ÇERÇİOĞLU’NU GÖREVE DAVET ETTİ

 

 

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ayrıca Çine Organize Sanayi Sitesine giden yolun dar olduğunu ve yollarda tümsek ve göçüklerin meydana geldiğini belirtirken, yolun düzeltilmesi daha kullanışlı hale getirilerek genişletilmesi için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu göreve davet etti. Vekil Savaş, yatırımcı için ulaşımın çok önemli olduğuna değinirken ayrıca Aydın-Çine arası demiryolu projesinin hayata geçirilmesi için uğraş verdiğini söyledi.

ÇİNE’YE TOKİ GELİYOR

Milletvekili Savaş, Çine’deki TOKİ konusundaki gelişmeler hakkında da bilgi verdi. Çine Kaymakamı Özkan Demir ve ekibinin çok başarılı olduklarını belirten vekil Savaş, Çine Kaymakamı Özkan Demir’in özverili çalışmaları kapsamında TOKİ’nin de ilçede harekete geçirilmesi için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ve TOKİ’nin uygun arazide hayata geçirilmesi için önümüzdeki günlerde daha somut adımların atılacağını bu konuda da aşılması gereken tüm problemlerin aşıldığını TOKİ’nin Başbakanlık’tan gerekli izni aldığını aktardı.

“ÇİNE’NİN ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNMESİNİ İSTİYORUM”

Milletvekili Mustafa Savaş, ilçede istihdam yaratmanın yanı sora ilçenin ekonomik gücünü artırmak ve ticareti hareketlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini bu anlamda da ilçeye en az bin kişilik bir ceza evi yapımı için gayret ettiklerini söylerken, Adalet Bakanlık yetkililerinin ilçede Kahraman ve Karakollar Mahalle meralarında incelemelerde bulunduklarını bu iki meradan birisine ceza evi yapılacağını söylerken, ‘Çine’nin ekonomik anlamda da güçlenmesini, yine eski günlerine geri dönmesini istiyorum” dedi.

“DOĞALGAZ ÇİNE’MİZE HAYIRLI OLSUN”

Savaş, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’i de ziyaret etti. Vekil Savaş ilçede devam eden doğalgaz çalışmaları konusunda Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’den bilgi aldı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, doğalgazın ilçe merkezine 2018’in ilk ayında ulaşacağı bilgisini verdi. Vekil Savaş, ‘doğalgaz Çine’mize hayırlı olsun, uğraştık bu hizmeti de ilçemize kazandırdık” dedi. (SEZGİN MADRAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler