Takip Et

/>

SON DAKİKA

“İktidar ve muhalefetin birbirinden farkı yok”

11 Ocak 2024, Perşembe 15:57

     


Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, Aydın’da basın toplantısı düzenledi. Nacar açıklamasında, “Türkiye’de siyaset amacından sapmış durumda, İktidar ve muhalefetin birbirinden farkı yok” diyerek siyasi partileri eleştirdi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde basın mensupları ile buluşan Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar ve ekibi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Salih Şinasi Yegen’i de tanıtan Nacar, yaptığı açıklamada, “Bu iktidar 2003 yılında söz vermişti, '3Y' yani yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar bitecek demişti. 2010'lu yıllarda da '2023 yılında Türkiye ekonomik büyüklükte dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girecek, kişi başı milli gelir 25 bin dolar olacak, ihracat 500 milyar dolara çıkacak' demişti. 2024 yılına girdik. Türkiye ekonomik büyüklükte 17.likten 23.lüğe düştü. Kişi başı milli gelir 10 bin dolar, ihracat 265 milyar dolar, dış borç azıttı. 2003 yılında 129 milyar dolar iken şimdi 485 milyar dolar” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE MAHALLİ SEÇİMLERE KENDİ ADAYLARIMIZLA GİRECEĞİZ"

Türkiye’de siyasetin amacından saptığına da dikkat çeken Nacar, “Siyaset millete hizmet amacı olarak kabul edilmiştir. Ancak iktidarı da muhalefeti de görüyoruz. Birbirinden farkları yok. Siyaseti hizmet için değil, rant peşindedirler. Millet Partisi olarak, 31 Mart 2024 Mahalli Seçimlerinde Türkiye'nin 81 ilinde ve bütün ilçelerinde Millet Partisi logosu ve adıyla seçimlere katılıyoruz. Adaylarımızı zamanı geldikçe açıklayacağız. Vatandaşlarımızdan vicdanının sesini dinlemelerini ve sandık başına gidince adaylarımızı oylarıyla desteklemelerini bekliyoruz. Rant belediyeciliği değil yeşil çağdaş kent belediyeciliği için Millet Partisi'ne oy istiyoruz. Şan, şöhret, makam, mevki, eş, yaran, parti, çıkar için değil; belediyenin ve Hazine'nin imkanlarını insana, beldeye ve millete hizmet için oy istiyoruz” dedi.

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, açıklamanın ardından basın mensuplarına Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Salih Şinasi Yeğen'i tanıttı. (DUYGU DİLEK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler