Takip Et

SON DAKİKA

“Benim bir tane danışmanım var; o da Ali İçhedef’tir”

11 Ocak 2017, Çarşamba 11:11

     


Aydın Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı ilk meclis toplantısında, kaç danışmanının olduğu ve danışmanın maaşıyla ilgili soru önergesini cevaplandıran Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ‘Benim bir tane danışmanım var. O da Jeofizik Mühendisi Ali İçhedef’tir” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Soru önergesiyle ilgili açıklamasında geçen yıl iki danışmanı olduğunu ve bu yıl bu sayıyı bire düşürdüklerinin altını çizen Başkan Çerçioğlu, “Siz sorarsanız biz cevap veririz, sordunuz da mı cevap vermedik” ifadelerini kullandı. Soru önergesini kendisine yönelten AK Parti Nazilli ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Necmettin Esenlik'e de teşekkür eden Başkan Çerçioğlu, 2017 yılında bir tane danışman görevlendirileceğini belirtti.

“BİR TANE DANIŞMANIM VAR”

Aydın BŞB’nin 2017 yılı ilk meclis toplantısında imar plan tadilatı konularının görüşülmesinden sonra AK Parti Grubu Sözcüsü Necmettin Esenlik’in, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki başkan danışmanı sayısı, isimleri ve almış oldukları maaş miktarları hakkındaki soru önergesini cevaplandıran Başkan Çerçioğlu, “Bunu sormanız iyi oldu, gerçekten ben bu önergeniz için çok teşekkür ederim. Benim bir tane danışmanım var. Kendisinin adı Jeofizik Mühendisi Ali İçhedef’tir. Personelimiz de tam bilgi versin, hem böylelikle kamuoyunda kendini bilmezler yazıyorlar ya uyduruk. Bu da onlara cevap olsun” dedi. İlgili büyükşehir birimi personelinin de detaylı bilgileri vermesinin ardından Aydın BŞB Danışmanı Ali İçhedef’e, Aydın BŞB Genel Sekreteri maaşının üst limit olarak yüzde 75’i kadar maaş verilebileceği belirtildi.

“GEÇEN YIL İKİ DANIŞMANA İHTİYAÇ DUYDUK”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ve brüt 7 bin 500 lira maaştan Aydın BŞB Danışman Ali İçhedef’in eline yaklaşık olarak 4 bin 800 lira geçeceğine işaret eden Başkan Çerçioğlu, meclis üyelerinin görüşünü de sordu. Konuyla ilgili açıklamasında bazı basın mensuplarının bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olarak yazılar yazdıklarını vurgulayan Başkan Çerçioğlu, “Geçen yıl iki danışmanım vardı. Geçen yılki diğer danışmanımın adı da İzmir Denizcilik Odası Başkanı Geza Dologh Bey idi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ilk kez kurulduğu için iki danışmana ihtiyaç duyduk. Geza Bey, Denizcilik Daire Başkanlığı’na destek oldu. Artık ihtiyacımız kalmadı, danışman sayısını bire düşürdük. Halen jeotermal ile işlerimiz devam ediyor, jeotermal ile de ilgili de noktayı koyarsak diğer danışmana da ihtiyacımız kalmaz” diye konuştu.

DANIŞMAN MAAŞI İLGİLİ KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK

59 sözleşmeli personel ve başkan danışmanına ödenecek maaş ile ilgili gündem maddesini tartışmaya açan Başkan Çerçioğlu, “Ben ücretlerin hepsi tabandan olsun diyorum. Yani kanunun bize verdiği yetkinin en düşüğü neyse o şekilde ücret belirleyelim. Yine son karar meclisimizindir. Teklifimiz, bu zamana kadar verildiği gibi tabandan ücret belirlenmesidir. Aydın Belediyesi’nde de biz böyle belirliyorduk. Siz 'Bunu komisyona havale edelim ve daha yüksek belirleyelim' diyorsanız, komisyona gönderebiliriz” dedi. Kimi meclis üyelerinin danışman maaşının da üst limitten aşağıya çekilmesi yönündeki talebi üzerine konuşan Başkan Çerçioğlu, “Bunu komisyona havale edelim. En düşük ücret üzerinden belirlensin. Yüzde 50 uygun mudur?” diye sordu ve ilgili gündem maddesi görüşülmek üzere oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ BELİRLENDİ

Öte yandan meclis toplantısında gizli oylama ile yapılan seçimler sonucunda, bir yıl süreyle görev yapacak Denetim Komisyonu da belirlendi. Buna göre, CHP'den Mükremin Semercioğlu, Levent Tuna ve Gülşah Aydın, MHP'den Şevki Can ile AK Parti'den Hali Naci Somer, Denetim Komisyonu’na seçildi. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler