Takip Et

SON DAKİKA

AK Parti, Meriç ile devam dedi

10 Ekim 2016, Pazartesi 13:41

     


Üç yıl sonra yapılacak genel seçimlere güçlü ve yeni kadrolarla hazırlanmak amacıyla teşkilat yönetimlerini yenileyen AK Parti, Karacasu’da İlçe Başkanı Fuat Meriç ile devam kararı aldı. FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi öncesinde görevden alınması düşünülen Fuat Meriç, başkanlığa uygun başka bir isim üzerinde mutabakat sağlanamayınca koltuğunu korudu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

GÖREVDEN ALINMASI YOLUNDA BASKI SÜRÜYOR

AK Parti’nin 9 Kasım 2014’te Karacasu’da gerçekleştirdiği ilçe kongresinde, genel merkezin muhalefetine rağmen seçime giren ve ilçe başkanlığını kazanan Adnan Tuncer’in birkaç gün sonra istifası üzerine, ilçe başkanlığına Fuat Meriç’i atadı. Ancak CHP kökenli Meriç, parti tabanında, özellikle de AK Parti Karacasu İlçe Kadın Kolları üyeleri arasında kabul görmedi. Bazı partililer, Meriç’in görevden alınmasını, yerine tabandan gelen ve örgütü iyi bilen birisinin getirilmesini istedi. Tabandan gelen bu baskı üzerine AK Parti Aydın İl Başkanlığı, teşkilat kökenli bir isim aradı, ancak Karacasu’da Meriç’in yerini alacak, görev ve sorumluluğunu üstelenecek bir gönüllü çıkmadı. AK Parti il yönetimi de ilçede aynı başkanla yola devam kararı aldı.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ARAYIŞLARI SÜRÜYOR

Öte yandan AK Parti Karacasu Teşkilatı’nda 2017 yılında yerel seçim yapılabileceği düşünülerek seçime hazırlık çalışmalarına başlandı. AK Parti yönetimi, şimdiden CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’ya rakip çıkacak, güçlü bir belediye başkan adayı arayışlarını sürdürüyor. Siyasi kulislerde, Karacasu’da eşiyle birlikte yıllarca görev yapmış Dr. Mehmet Acar’ın AK Parti’nin başkan adayı olabileceği konuşuluyor. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler