Takip Et

/>

SON DAKİKA

Savaş: Aydın'a deniz getiriyoruz

10 Mart 2014, Pazartesi 19:14

     


Projelerini tanıtan AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Altın Kanal Menderes projesiyle Aydın’a deniz getirerek çehresini değiştireceklerini belirtirken, “5 yılda 65 bin kişiye istihdam sağlayıp, 5 milyar dolarlık ihracat sağlayacağız. Tüm projelerimizi hayata geçireceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu’nda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına AK Parti Milletvekilleri Semiha Öyüş, Ali Gültekin Kılınç, Mehmet Erdem, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, AK Parti ilçe başkanları ve ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Proje tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın büyük düşünmek zorunda olduğunu belirtirken, “Proje ve bütçe bilgisi benim işim. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 500 milyon civarında. Son görev yaptığım bankada yönettiğim bütçe 120 katrilyon. Yani belediye bütçesinin 250 katı. 22 yıldır parayı yönetiyorum. Parayı yöneten belediyeyi de çok iyi yönetir. Proje ne kadar iyi olursa olsun, bunu hayata geçirecek kabiliyetli, sözünün eri bir başkan ve uyumlu bir ekip olması lazım” dedi.

PROJELERİN TAMAMINI HAYATA GEÇİRECEĞİNİN SÖZÜNÜ VERDİ
“Her geçen gün coşku artıyor. Gümbür gümbür geliyoruz” diyen Savaş, “Bu iş 30 Mart akşamı zaferle sonuçlanacak. Doğduğum ve büyüdüğüm topraklara borcumu ödemek için yola çıktım, Aydın’a aşığım. Herkesin belediye başkanı olacağım. Kapım, telefonum, gönlüm herekse açık olacak. Aydın’ın kaybedilen yıllarını telafi etmek için hep birlikte yola çıktık. Vatandaşlarımızdan şehirle ilgili beklenti ve talepleri topladık. Bizim düşüncelerimizle bu taleplerin bir çoğu örtüşüyor. Tabi gördük ki Aydın potansiyelini yeteri kadar kullanamıyor. Devletimiz 11 yılda Aydın’a 11 milyarlık yatırım yapmış. 81 vilayet içinde beşinci sırada. Ama yerel yönetim anlamında Aydın gelişen Türkiye’den nasibini alamamış. Çünkü burada ak belediyecilik yok. 30 Mart’tan sonra Aydın gelişen Türkiye’den nasibini alacak. O irade ve tecrübe bizde var. Projelerimin tamamını hayata geçireceğimin sözünü veriyorum. Aydın küçük düşünmeye mahkum edilmiş. Biz Aydın’ı büyük düşündüreceğiz. Belediyeyi birlikte yöneteceğiz. Ne söz veriyorsak, bu sözü gerçekleştireceğimize söz veriyorum. Projelerimiz tüm ilçelerimizi, bir milyon insanımızı kapsayacak” diye konuştu.

AYDIN’A DENİZ GETİRECEK
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ın çoğunun istihdam ve ekonomi ağırlıklı olması dikkat çekerken, en önemli projeleri arasında Altın Kanal Menderes projesi, Söke ve Çıldır Havaalanı Projesi yer alıyor. Beş yıl sonra Aydın’ı ülkenin ilk 10 şehrinden birisi yapacağını ifade eden Savaş, projeleri ile ilgili şunları söyledi:

“En temel sorunun işsizlik ve altyapı sorunu olduğunu gördük. Aydın’ın potansiyeli yeteri kadar kullanamaması tarım, turizm enerji potansiyelinin kullanılamaması işsizliği de beraberinde getiriyor. 5 yıl içinde 65 bin kişiye istihdam sağlayacağız.

Altın Kanal Menderes projesiyle Aydın ve tüm Ege Bölgesi’nin çehresini değiştirerek Ege Bölgesi’nde taşımacılıkta ve turizmde yeni bir çığır açacağız. Gerek düşük maliyetinden, gerekse çevreci bir taşıma yöntemi olmasından dolayı nehir taşımacılığı dünya genelinde çok fazla tercih ediliyor. Söke’de konteynır limanı olacak. Tuna nehri örneği ile Aydın’a deniz getiriyoruz. Devletin eli bu proje ile Aydın’a değecek.

 

ADNAN MENDERE BULVARI VE
HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ
Efeler’de Adnan Menderes Bulvarı trafiğe kapatılacak. Trafiği alttan vereceğiz, Adnan Menderes Bulvarı cazibe merkezi olacak. İstiklal Caddesi’nin bir modelini burada gerçekleştireceğiz. Aydın’da trafik çilesine de duble yollar, battı çıktılarla son vereceğiz. Kırmızı ışık olmayacak. Ankara - İzmir Hızlı Tren Projesi ve otoyol projesi ile oradan Aydın’a insan akacak. TCDD yetkilileri ile görüştük. Yük ve yolcu trenlerini mevcut otogarın olduğu yere taşıyacağız. Mevcut tren güzergahında İncirliova’dan Umurlu’ya kadar hafif raylı istem olacak. Jeotermali de sağlık turizmi, ısınma ve ısıtmada kullanacağız. Çeşmelerden de içme suyu akacak.

 

“5 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT,
10 MİLYON TURİST HEDEFİMİZ VAR”
5 yıl sonunda yapacağımız yatırımlarla; 5 milyar dolarlık ihracat, 10 milyon turist hedefimiz var. Altın Kanal Menderes’i gerçekleştireceğiz. Aydın’ın iki üniversitesi, Çıldır ve Söke Turizm Havaalanı’nın açılması ile iki havaalanı olacak. Türkiye’nin en ucuz suyu, en kaliteli ve en ucuz ekmeğini Aydınlılar tüketecek. Bunu kendimiz üretmeyeceğiz. Fırıncı esnafımız üretecek. Türkiye’nin en ucuz ve hızlı ulaşımını sağlayacağız. Herkesin işi olacak. Temel hedefimiz de en gelişmiş 10 ilden biri olmak. Aydın’ı yaşanabilir, rahat ve üreten bir şehir yapmak istiyoruz. Evlatlarım için ne hayal ediyorsam Aydın’daki tüm çocuklarımız için bunu hayal ediyorum. 30 Mart Aydınımız ve ülkemiz için bir milat. El birliği ile bu ülkenin üzerinde kara bulutları dolaştıranları sandığa gömeceğiz.”

PROJELER
Projelerinin tüm ilçeleri kapsayacağını belirten AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Savaş’ın projeleri şöyle:

İşgücü ve arzı buluşturacak Aydın Büyükşehir İş Merkezi (ABİM) projesi, Altın Kanal Menderes Projesi, 250 yeni anaokulu ile 250 yeni iş kadını ve bin yeni istihdam, Aydın Çocuk Üniversitesi ile Özel Yeteneklere Fırsat projesi ile 10 bin öğrenci, 17 tane Genç İş Kampüsü, Söke Tarım ve Turizm Üniversitesi, Nazilli Sümer Ticaret Üniversitesi, 20 tane Engelsiz İş Atölyesi, 10 adet Tecrübe Paylaşım Amfisi, Gençlere Özel Burslar, Ortaöğretim Kampüsü, Yatırım Destek Ajansı, Girişimci Kobi İş Atölyeleri ile 500 yeni kobi, Ustam Sensin Destek Programı ile 5 bin esnafa Pazar Garantisi, 2023 İş Kadını Projesi ile 12 bin istihdam ve 2 bin 23 işyeri, Her Mahalleye Yonca Park ile 800 yeni park, Efeler İlçesi’nde Adnan Menderes Bulvarı Projesi, Her İlçede Kentsel Dönüşüm, Efempark, Zafer Meydanı Garaj Düzenlemesi, Kapalı Pazar Yerleri, Atık Su ve Kanalizasyon, Sağlıklı İçme Suyu Projesi, Temalı Gençlik Caddeleri, Dijital Medya Merkezleri ilçe merkezlerinde ücretsiz internet, Hayvan Barınakları, Tralleis Termal Spor Kenti ile 500 milyon TL gelir, Sürekli Sağlık Takip Merkezleri, Hasta Yakınları Destek Programı, Deve Güreşi Arenaları, Aile Yaşam Merkezi ve Mahalle Konakları, Jeotermal Turizm Köyleri ile 2 bin istihdam, Aydın Tesktil Alanı’nın yeşil alana dönüşmesi ve AYTER Kültür Turizm Merkezi projesi, Aydın Marka Festivalleri, Antik Kentler Federasyonu, Sağlık Turizmi Destek Ajansı, Güney Ege Lojistik ve Deniz Ulaşım Projesi, Yayla Turizmi Geliştirme Projesi, Her Mahalleye çok katlı otopar olan Çifte Parklar, Battı Çıktılar ve Köprülü Kavşaklarla Duble Yollar, Çıldır Havaalanı, Söke Turizm Havaalanı, Hafif Raylı Sistem, Çevre Yolları Ağı, Asfaltsız Yol Kalmayacak Projesi, Tarım Kentleri Kurma Projesi, Organize Sanayi Bölgeleri Projesi, Tarım Organize Sanayi Bölgeleri, Hayvancılık Destek Projesi, Entegre İkinci Bahar Seraları, Yöresel Hediyelik Gıda Atölyeleri, Aydın Yenilenebilir Enerji Projesi (AYEP) ve Jeortermali Aydın Halkını Hizmetine Sunma Projesi. (SERCAN ÖRÜN&HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler