Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Erol'dan belediyecilik dersi

9 Kasım 2019, Cumartesi 14:24

     


Buharkent Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Erol, partisinin danışma meclisi toplantısında yaptığı sunumda, adeta belediyecilik dersi verdi. Başkan Erol, yaptıkları hizmetler arasında yer alan Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını ve 350 milyon lira da Aydın ekonomisine katkı sunacağını ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AK Parti Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 79. İl Danışma Meclis Toplantısı, Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu’nda gerçekleşti. AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Rıza Posacı ve Metin Yavuz'un da katıldığı danışma meclisi toplantısına İl Başkanı Ömer Özmen, AK Partili Belediye Başkanları Mehmet Erol, Metin Ertürk, Nedim Kaplan, Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, Gençlik Kolları Başkanı Abdülhamid Burak Aykut, AK Parti ilçe başkanları, eski milletvekilleri ile partililer katıldı.

“KENDİ BAŞARISIZLIKLARINI KAMUFLE ETMEYE ÇALIŞIYOR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan 79. İl Danışma Meclisi Divan Başkanlığını İl Başkanı Ömer Özmen yaptı. İlk açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Özmen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yüklendi. Çerçioğlu’nun hizmet değil bahane ürettiğini dile getiren Özmen, “Ülkenin birlik ve beraberliğinin önemli olduğu bugünlerde, Aydın’ın birlik ve beraberliği, Aydın’a hizmet için ortak payda oluşmuşken bunu bozmaya çalışarak maalesef kendi başarısızlıklarını olmayacak işlerle kamufle etmeye çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyoruz: Aydın’ın ortak menfaati olan her şey ortak paydamızdır. Bu şehre yapacağınız her hayırlı işe destek vermeye hazırız. Onun için bu dönem lütfen bahane üretmeyin. Hizmet üretin. Bu dönem seçmene hiçbir vaadiniz olmadı. Hiç olmazsa geçen dönem verdiğiniz sözleri yerine getirmenin gayreti içinde olun” dedi.

“ÜRETİM DE İSTİHDAM DA KENDİLİĞİNDEN ARTACAK”

Başkan Özmen’in konuşmasının ardından söz alan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, geçtiğimiz dönemden itibaren bugüne dek yaptığı hizmetleri görüntüleriyle birlikte anlattı. Buharkent’in 12 bin 500 nüfuslu olmasına rağmen çok büyük yatırımlar yaptıklarını dile getiren Başkan Erol, “İlçe merkezimizde atıl ve çöplük konumundaki alanda yaptığımız peyzaj ve çevre düzenlemesinin ardından, aynı bölgeye içinde 2 gölet, kafeterya, yürüyüş ve bisiklet yolları olan bölgenin en büyük Millet Bahçesi’ni yaptık. İlçemiz merkezi ve kırsal mahallelerinin tamamında 8 milyon lira harcama ile parke taşı döşeme işini tamamladık. 2005 yılında kurulan ve hiçbir faaliyetin yürütülmediği OSB alanı için çalışma başlattık. 850 dönümlük bu arazinin kamulaştırmasını gerçekleştirdik. Yatırımcılarımızı bu alana çekebilmek için yürüttüğümüz temaslar sonuç verdi ve yatırımcılarımızın bize olan güvenciyle Türkiye’nin dev markaları Buharkent OSB’ye yatırımlar yapmaya başladı. Ülkemizin en büyük kablo üretimini yapan, günlük bin 200 tonluk süt işleme tesisine sahip işletme ilçemize yatırım yaptı. Bu fabrikalar ve diğer firmalar faaliyete geçtiğinde, 5 bin kişi istihdam edilecek. Aynı zamanda 350 milyon lira da katma değer sağlanacak. Aydın’ın ihracat rakamı 720 milyon ve bu rakamın yarısı Buharkent’ten sağlanacak. Yatırımcıya gerekli imkan ve olanağı sağlayınca üretimde istihdam da kendiliğinden artacaktır. Aydın’ın buna çok fazla ihtiyacı var” diye konuştu.

“ALLAH NASİP ETMEDİ”

AK Parti Aydın milletvekillerinin yaptığı çalışmalardan oluşan slayt gösteriminin ardından kürsüye çıkan AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı da Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerde bulunurken, AK Partililer olarak birlik ve beraberlik içerisinde olacaklarını vurguladı. AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 31 Mart yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu anımsatarak, ‘İktidarla birlikte yürüyen bir belediyemiz olsun. Daha fazla yatırım yapalım, daha fazla hizmet getirelim’ dedik. İktidarla birlikte yürümenin nimetlerini Aydın da yaşasın, hissetsin, kazansın diye bu kardeşiniz aday oldu. Sahada güzel bir mücadele verdik, koşturduk. Ama Allah nasip etmedi” diye konuştu.

‘BİZ VARIZ, BİZ HAZIRIZ’

31 Mart Yerel Seçimleri üzerinden 8 ay geçtiğini hatırlatan Savaş, “Aydın’da 8 aydan bu yana bir hizmet gördünüz mü?” diye partililerine sordu. Savaş, “8 ay değil, 18 ay da geçse, 28 ay da geçse bu gidişat zor gözüküyor. Ama biz ne dedik? Biz, iktidar olarak, hizmet etme adına Ankara’da milletvekili arkadaşlarımızla hep beraber, buradaki belediye başkanlarımızla beraber mücadelemizi veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı, diğer belediye başkanlarımıza, diğer partilerdeki belediye başkanlarımıza hizmet etmek adına ‘Biz varız, biz hazırız’ dedik. Sayın Valimizin koordinasyonunda Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, oda başkanlarının, rektörümüzün katılımıyla toplantı düzenlenmesini talep ettim. İnşallah yakın bir zamanda bu toplantı olacak. Orada ilimizin önceliklerini ve sorunlarını konuşacağız. Kazanan Aydın olacak” ifadelerini kullandı.

ÇERÇİOĞLU’NA TAVSİYEDE BULUNDULAR

Son konuşmacı olan Milletvekili Metin Yavuz da, Büyükşehir Belediyesi’nin Aydın için hizmet üretmediğini ve verilen vaatleri gerçekleştirdiğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu alkışlayacaklarını söyledi. Toplantıya katılan Aydın milletvekilleri, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’u tebrik ederken, teşekkürlerini iletti. Vekiller, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da Mehmet Erol’u ve AK Partili belediyeleri örnek alması tavsiyesinde bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler