Takip Et

SON DAKİKA

"Kongreyi kazanmama gibi bir endişemiz yok"

9 Temmuz 2020, Perşembe 15:00

     


İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, tvDEN'de yayınlanan Emin Aydın'la Baş Başa programının konuğu oldu. İYİ Parti'nin hafta sonu gerçekleşecek olan kongre öncesi mevcut başkan Cemal Sarı, kongrenin hayırlı olmasını diledi ve kendisi için yüzde 50, yüzde 70 oy beklediğini söyledi.

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, "2020 yılını genel merkezimizin olağan kongre olarak ilan etmişti. Bu anlamda Aydın'da da Ocak ayının ilk haftasında delege seçimini başlattık. Şubat ayında ilçe kongrelerimizi başlatıp, Nisan-Mayıs ayı gibi de il kongremizi yapmayı planlamıştık. Bu şekilde takvimi işlemeye başladık. 15 Mart'ta 12 ilçemizin kongrelerini bitirdik. Bu sırada yavaş yavaş Türkiye'de de koronavirüs salgını ortaya çıktı. Biz de siyasi faaliyetlerimizi askıya aldık. Kongrelerimizi erteleyerek süreci devam ettirdik. 1 Haziran'da genel merkezimizin kongrelere devam etme kararı aldık. 21 Haziran'da geri kalan 5 ilçemizin kongresini tamamladık. Bu dönemde salgın hastalık sebebiyle Aydın'da da siyasi aktivitelerde ciddi bir yavaşlama görüldü. Biz öncelikle devletimizin almış olduğu tedbirlere uyduk. Fiziki toplantıları bu sürede kaldırdık. Dijital ortamlarda bir takım toplantılar yaptık. İYİ Parti Aydın olarak 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ulaşarak ihtiyaçlarını giderme konusunda çalışmalar yaptık" dedi.

"KONGREMİZ İNCİRLİOVA'DA"

Çarşaf listeyle delege seçimi yaptıklarını söyleyen Sarı, "Üyelerimiz kimsenin müdahalesi olmadan delegeleri seçti. İl kongremizi 12 Temmuz 2020 Pazar günü İncirliova Kültür Park'ta gerçekleştireceğiz. Açık alanda yapacağız. İnsanları kapalı yerlerde tutmama adına açık bir alanda kongremizi İncirliova Kültür Park'ta yapma kararı aldık" dedi.

"İNANMIŞ BİR CAMİA"

Sarı, "Partimiz Türkiye'de büyük bir coşku ile kuruldu. Kuruluştan kısa bir süre sonra Ankara'da büyük kurultayını yaptı. Bu kadar hızlı gitmesinin bir sebebi vardı. Seçime girmesi gerekiyordu. O dönemlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in adımlarıyla İYİ Parti'ye yol açtı ve seçimlere girdi. 6 ayda büyük bir iş başarıldı. İnanmış bir orduyla bir camia kuruldu. Seçim dönemlerinden sonra merkez teşkilatımız bir karar aldı. Türkiye genelinde teşkilatlarımız seçimlere girmeden önce güçlendirilmeli diye bir karar aldı. İlk başlarda çok dar üyelerle kongrelerimizi oluşturduk. Millet İttifakı olarak seçim çalışmalarına başladık. Kısa sürede büyük bir başarı yakaladık. İncirliova'dan örnek verecek olursak 1-2 Mart tarihinde belediye başkan adayımız kesinleşti, 29 Mart'ta da belediye bakanlığını kazandık. Köşk, Buharkent, Kuyucak'ta da kısa bir süre kala adaylarımız açıklandı. Bu ilçelerde de oyumuz yüksek çıktı. İYİ Parti Aydın'da 2 belediye başkanlığı kazandı. Nazilli ve İncirliova'yı kazandık. Nazilli'nin kazanılmış belediye başkanlığı, Türkiye'de en büyük başarı İYİ Parti için. İncirliova'da 5. büyük ilçemiz" dedi.

"HEDEFLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

"Ben Ocak 2018'de, 'Biz en az 2 belediye, büyükşehirde bir grup, en az 50 belediye meclis üyesi çıkaracağız' demiştim" diyen Cemal Sarı, "Hedeflediğimiz rakamlar gerçekleşti. Biz Buharkent'i garanti görüyorduk. Köşk'ü favori görüyorduk. Bu ilçelerimizin olacağını bekliyorduk. Ama İncirliova ve Nazilli'yi kazandık. Biz belediye meclis üyelerinin yüzde 17'sini kazandık. Her ilçede bizim belediye meclis üyemiz var. Büyükşehir'de belediye başkanlarımız dahil 12 kişilik bir grubumuz var" dedi.

"O DÖNEMLERE BAKMAMIZ GEREKİYOR"

İYİ Parti'nin kuruluş aşamasında çok zor dönemler olduğunu söyleyen Sarı, "O dönemlere bakmamız gerekiyor. İYİ Partililer bir dönem maalesef terör örgütleriyle yan yana gösterilmeye çalışıldı. Başka bir terör örgütüyle karalama kampanyası yapıldı. Böyle bir süreçlerden geçtik. İYİ Parti'ye üye olmak bile risk taşıyordu. Acaba? soruları vardı. Bu günlere bu şekilde geldik. Ben adaylık noktasında arkadaşlarımın bu geçmişteki tavrına bakmasını istiyorum. Aday olan 2 arkadaşımız sahada değildi. Bir arkadaşımız milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. 6. sıraya yerleştirildi. Yerini beğenmeyen Süleyman Demirci ayrıldı. Bu arkadaşımızın desteği de Meral Akşener'e değil başka adaya olmuştu. Esasında bu arkadaşımız İYİ Parti'den kopacak bir tavır sergiledi. Partimizin bu günlere gelmesinde bir katkısı olmamıştır. Diğer arkadaşımız Yüksel Öztürk de aynı şekilde bu süreç içerisinde aktif olarak sahada yoktu. Sürekli perde arkasındaki bir arkadaşımızdı. Onun da bir emeği yoktur. Bu arkadaşlarımız bugün İYİ Parti'nin Aydın'da geldiği seviyeyi kabul ederek aday oldu. Bunu da takdirle karşılıyorum. Biz bu seviyeye getirmemiş olmasaydık aday olmayacaklardı. Rakiplerimin aday olmasını kendime destek olarak algılıyorum" diye konuştu.

"ENDİŞEMİZ YOK"

İlçe teşkilatlarının destekleriyle ilgili konuşan Sarı, "Bir çok teşkilatımız destek konusunda açıklama yapacaklardı, gerek yok dedim. Kongrede göreceğiz. Buharkent'ten, Kuşadası'na kadar süreci birlikte yönettik. Bizim kongreyi kazanmama gibi bir endişemiz yok. Şu anda aynı zamanda il başkanıyım. 13 Temmuz Pazartesi günü de il başkanı olarak devam edeceğime inanıyorum. İYİ Parti'nin ileriye gitmesi için yolumuza bakacağız. Bir üyemizin bile partiden kopmasına tahammülümüz yok. Yüzde 50 ve 70 arasında oy bekliyorum" dedi. (DUYGU DİLEK) 







 
Son Eklenen Haberler