Takip Et

SON DAKİKA

"Rejimi değiştirmek için değil, Anayasa'ya sahip çıkmak için seçildiniz"

9 Ocak 2017, Pazartesi 17:25

     


Vatan Partisi Kuşadası İlçe Teşkilatı, başkanlık sistemine tepki göstermek amacıyla imza kampanyası başlatarak basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Handan Ersin, Aydın milletvekillerinin rejime sahip çıkması gerektiğine vurgu yaparak, “Biz mevcut milletvekillerini rejim değiştirmesi için değil, üzerine yemin ettikleri anayasaya sahip çıkmaları için seçtik” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Uzun süredir Türkiye gündeminde bulunan başkanlık sistemine tepki gösteren Vatan Partisi Kuşadası İlçe Teşkilatı üyeleri imza kampanyası başlattı. Kuşadası Kaya Şavkay Meydanı’nda ‘Başkanlık Sistemine Hayır’ diyerek imza kampanyası başlatan üyeler, vatandaşlardan imza topladı. Aynı zamanda basın açıklaması da yapan Vatan Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Handan Mersin, “Cumhurbaşkanlığı makamı AK Parti’nin genel başkanlığı koltuğuna indirgenirse, herkesin cumhurbaşkanı olunabilir mi? Tek kişide toplanan egemenlik millete ait olur mu?” dedi.

AK Parti hükümetinin 14 yıldır ülkeyi tek başına yönettiğine dikkat çeken Başkan Handan Ersin, “14 yıldır ülkeyi parlamenter sistemle yöneten AK Parti hükümeti neyi istedi de yapmadı? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de desteğini alarak ülkeyi dışarıdan dikte ettirilen 'Başkanlık Sistemi' ile yönetmeyi planlamakta ve onun için de gereksinim duyduğu Anayasa değişikliklerini Gazi Meclis’ten geçirmek, daha sonra da halk oyuna sunmayı düşünmektedir. Yapılmak istenen değişikliklerle cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık tek kişinin elinde toplanmak istenmektedir. Bakanlar, cumhurbaşkanı tarafından görevlendirilen teknik ve yönetsel personele dönüşmektedir. Bakanlar TBMM’ye karşı sorumlu olmayacaklar. Cumhurbaşkanı ve bakanları cumhurbaşkanı atayacak ve görevden alabilecek. TBMM artık cumhurbaşkanı ve onun kurduğu kabineyi denetlemeyecek, onun hakkında gensoru veremeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün elinin tersiyle ittiği yetkileri, tek adam için vermeye çalışmak, emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşı veren bu ülkeye ve Türk halkına yakışmaz” diye konuştu. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler