Takip Et

/>

SON DAKİKA

Turgut : “Aydın 20 yıl geri gitmiştir”

8 Şubat 2024, Perşembe 21:05

     


Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu ve tvDEN ekranlarında yayınlanan “Baş Başa” programının konuğu Demokrat Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turgut oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

“AYDIN’DA SİYASAL ÇÖLLEŞME VAR”

2014 siyasete aday adayı olarak girdiğini belirten Demokrat Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turgut, “2018 yılında da aday adayı olmuştum. Siyaset nasip işidir, siyaset çevreden merkeze yürümekte zorlanıyor. Alan çok daraldı. Belli bir azınlığın elinde, vardiya usulü güç dönüyor. Bizim gibi dışarıdan merkeze gelmek isteyen insanlar için bu iş pek kolay değil. Demokrasinin mekanizmaları işleseydi, daha farklı süreçler hem Aydın için hem de Türkiye için olabilirdi. Yani o alanda da bir çölleşme var. Siyasal alandaki çölleşme, bürokratik alana, akademik alana, sivil toplum alanına ve hatta basın yayın alanına kadar. Türkiye maalesef bir çölleşme içerisinde ve özellikle Aydın bu çölleşmede gözle görülür derecede bariz” diye konuştu.

“AYDIN 20 YIL GERİYE GİTTİ”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turgut, neden aday olduğunu ve neden Demokrat Parti’yi tercih ettiğini ve tespit ettiği bazı sorunları şu sözlerle açıkladı:

“Aydın, partizan değil demokrat bir yapıya sahiptir. Biz Aydın seçmeni için açıkçası bir seçenek değil, zaruretiz. Aydın’ın hem merkezi hükümet adına buradaki temsilcileri, hem yerel iktidar adına 15 yıldır şehrimizi yöneten mevcut başkan, şehrin vizyonunu inanılmaz yavaşlattılar, daralttılar. Yani bugün kent sorunları ile ilgili, tarım kenti Aydın, turizm kenti Aydın, tarihi kültürel kenti Aydın, bunun yanında aile ve özellikle toplum meseleleri, gençlerle ilgili sorunlar, emeklilerle ilgili sorunlar öylece duruyor. Aydın, Ankara’nın batısındaki en fakir il şuanda. Bundan 22 yıl önce Aydın, sosyoekonomik gelişmişlik endeksleri dikkate alındığında, Türkiye’nin ilk 10 vilayeti içerisinde idi. Bugün Aydın, son 20 yılda, hem merkezi hükümetin hem de 15 yıldır yerelde devam eden yerel iktidarın oluşturduğu eko sistem içerisinde 20 yıl geriye gitti. Tabi biz 20 yıl geri giderken hem bölgesel rekabette hem de ülkesel rekabette belli iller refahtan paylarını aldılar. Dışardan gelen insanlar Aydın’ın bir yok yurdu olduğunu söylüyor. Şaşırıyorum ve soruyorum bunun nasıl olduğunu bana diyorlar ki ‘Hocam Aydın, batının da batısında bir yer; Aydın’da bir kültür sarayı yok, adalet sarayı yok, stadyum yok, havalimanı yok, hızlı tren yok, kanalizasyon yok, altyapı üstyapı yok, arıtma tesisi yok, mesire alanları yok, doğal yaşam alanları yo, sosyal yaşam merkezleri yok. Aydın’ın 877 bin seçmeni var, 283 bini emekli. Aydın bir emekli kenti haline gelmiş.

“ÖZLEM HANIM, 15 YILDA NE YARIM KALDI DA 5 YIL DAHA İSTİYOR?”

Aydın, demokrasinin merkezi bir ildir. Seçmenin iradesine büyük saygısızlıklar yapılıyor. Niye azınlık içerisinde vardiya usulü o gücü döndürüyorlar bilmiyorum. Özlem Hanım için de aynısını söylüyorum, ne var yarım kalan? Neyi tamamlayacaksın da bir 5 yıl daha istiyorsun? 3 dönemde neyi başaramadın da 1 dönem daha istiyorsun? Ben kendi adıma söz veriyorum, 2 dönem yapacağım. Büyükşehir Belediye Başkanlığı 2 dönem yapılır. 3. dönem arkadan gelen bir müktesebatı yüksek yetiştirdiğimiz bir kardeşimize vereceğiz onu. Böyle olması lazım. Açıkça söyleyeyim, 3. döneme girdiğiniz takdirde yozlaşmalar başlar, yolsuzluklar başlar. İhaleye, ranta ve imara girersiniz, gerek yok böyle şeylere. Çok ciddi projeler ortaya koymuşsunuzdur, Eskişehir, Konya gibi. Şimdi Özlem Hanım’ın böyle bir iddiası mı var? Ne söyleyebilir bize? 15 yıl bitmiş bir 5 yıl daha istiyor.” (SELİME AYDEMİR) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler