Takip Et

/>

SON DAKİKA

Başkan Kaya: Sıfır borçla seçime gireceğiz

8 Şubat 2024, Perşembe 18:08
Son güncelleme: 8 Şubat 2024, Perşembe 18:28

     


İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ilçe esnafına bulunan 6 milyon tutarındaki borcu ödemeye başladıklarını belirterek, “Esnafımıza bulunan 6 milyon TL tutarındaki borcumuzu ödemeye başladık. Bir yerimiz mevcut, onun devir işlemi de gerçekleştiğinde kamuya bulunan 31 milyon borcu da ödeyip sıfır borçla seçime gireceğiz” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kaykı, ilçede bulunan esnaf odası başkanları ile Cumhur İttifakı Meclis üyelerinin katılımı ile bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

“MUSTAFA SAVAŞ İLE BİRLİKTE NAMI DEĞER GÜZEL İNCİRLİOVA'YI AYRI BİR ŞEHİR YAPACAĞIZ”

5 yıl önce zor bir görev devir aldıklarını hatırlatarak söze başlayan Aytekin Kaya, “İncirliova Belediyesi olarak bugün mutlu bir günü yaşıyoruz. 5 yıl önce zor bir görev devir almıştık. Görev süremiz boyunca sürekli tasarruf yaptık, işçi ve memur borçlarımızı bitirdim. Bugün de nasip olursa İncirliova Belediyesi'nin tüm borcunu ödeyeceğiz. Daha sonra da sadece kamuya bulunan 31 milyon TL tutarındaki borcumuzu ödeyeceğiz. Bir yerimiz mevcut, onu devir edebilirsek kamuyabulunan borcumuzu bitirip, sıfır borçla seçime gireceğiz. Biz göreve geldiğimizde ilçe esnafından alışveriş yapmak zordu, kimse mal vermek istemiyordu. Biz tasarruflarla belediyenin önünü açtık, herkesle de alışverişimizi rahatlıkla yaptık. Sağ olsun esnafımız da bizi mağdur etmedi. Bundan sonra da ilçemiz adına güzel yatırımlar yapacağız. Allah bizi bu görevi tekrar nasip ederse, hükümetimizin de desteği ile İncirliova ayrı bir şehir olacak. İnşallah Büyükşehir Belediyesi'ni de alıp Mustafa Savaş ile birlikte namı değer güzel İncirliova'yı ayrı bir şehir yapacağız” diye konuştu.

“HİZMETLERİMİZİN YATIRIM TUTARI YAKLAŞIK 120 MİLYON TL CİVARINDA”

“Göreve geldiğimizde 38 milyon borç ile devralmıştık ama 5 yıl boyunca kendi kaynağımızı üreterek hem borçlarımızı ödedik hem de hizmet ürettik” diyen Başkan Kaya, “Bugüne kadar 140 bin metre yol yaptım, parklar yaptık, düğün salonları yaptık, hangarımızı açtık. Bunlar içinde hiçbir yerden kredi kullanmadık. Yaptığımız hizmetlerin yatırım tutarı ise yaklaşık 120 milyon TL civarında. Ben AK Parti'ye katılmadan önce hiçbir şekilde bayrağın taşıdığım partiden ve Büyükşehir Belediyesi’nden destek almadım. Hükümetten 9 milyon maddi destek aldık, 2 milyon 400 bin TL daha gelecek ve onunla da kamyon almayı planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

“ÖNCELİĞİMİZ SANDIKLI MAHALLESİ’NİN ALTYAPISI OLACAK”

Yeni dönemde yapmayı planladığı projelerden de söz eden Aytekin Kaya, “Yeni dönemde ise, Cumhuriyet Mahallemizin altından başlayarak, Sandıklı Mahallemizin altyapı sorununu çözeceğiz. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yapmadığı bir altyapı sorunu var o bölgemizde. Sandıklı Mahallesi ilçemizin en büyük mahallelerinden bir tanesi. Seçim sonrası ilk yatırımımız o bölgenin altyapı sorunu çözmek olacak. İkinci olarak Acarlar Sebze Halimizi, 3 olarak ilçemize üniversite getireceğiz. Meydan projemiz var. Daha sonra da Aydın'ın en güzel yeri olan Dereağzı Mahallesi bölgesine Yunan köprüsü diye bilinen alanda belediyemize ait 600 dönüm bir yerimiz mevcut. Bu alanı basket sahaları, yürüyüş yolları, spor alanları ve bisiklet yolları, kahvaltı salonları şeklinde bir proje hazırlıyoruz. Bunu gerçekleştirebilirsek Aydın için bir cennet haline gelecek o vadimiz. Bu alanda yerel pazaryeri de kuracağız. Ama ilçemiz için önemli olan üniversitenin buraya getirilebilmesi o da önceliklerimiz arasında" dedi.

“AYDIN'DA CHP DİYE BİR PARTİ YOK”

Cumhuriyet Halk partili belediye başkan adayının seçimi farklı kazanacağı yönündeki söylemleri hatırlatılan Aytekin Kaya, "Ben o partiden geldim. Ben o partideyken o yoktu. Kendisi 2019'daki benim seçimimde DSP'yi destekledi. Kürşat beyin seçim kazandığında Kürşat beyi desteklemişti. Kendisi CHP'li falan da değil. Gerçi şuan 17 ilçeye baktığımızda CHP adayları içerisinde gerçek CHP'li yok. ASKİ'nin, AYBA'nın adayları var. Çünkü Aydın'da CHP diye bir parti yok. Ben onların içinden geldim, annem-babam ve sülalem de o partili ama bizi tövbe ettirdiler. Bende gelip AK Parti'ye katıldım. Benim sevdam İncirliova. Biraz önce saydığım hizmetleri yeni dönemde gerçekleştirdiğimde, benden mutlusu yok. Benim tek amacım ilçeye hizmet etmek. O aday tersini söylemiş, kendisi büyük fark yiyecek ve ben ezici bir farkla seçimi alacağım. Bunu 31 Mart günü hep birlikte göreceğiz” ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN) 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler