Takip Et

SON DAKİKA

Baydar: ‘Allah beni affetsin’ demekle kurtulamazsın

7 Ekim 2016, Cuma 16:36

     


CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, ziyaret ettiği CHP İncirliova İlçe Örgütü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ’nün elebaşı olduğunu savunarak, “Allah beni affetsin, milletim beni affetsin diyerek kurtulamazsın” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Prof. Dr. Baydar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Demokrasiye darbe girişimi sonrasında bazı pazarlıkların yapıldığını öne süren Baydar şöyle konuştu: “Darbeyi adı FETÖ gibi gözükse de Türkiye üzerinde oyunlar oynamak isteyen güçlerin yapmış olduğunu anlıyoruz. Karanlık bir 4 saat var. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın, saat 4 ile 8 arasında MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı ve İçişleri Bakanı’na ulaşamadığı bir dönem var. Bu dönemde ne oldu, bazı pazarlıklar mı oldu? Bu bir senaryo tabi, biz böyle algılıyoruz. Kesinlikle böyle demiyoruz ama pazarlığın sonuçlarını görüyoruz, Suriye’ye girdik. Polisin başına türban geçirildiği gün Cumhurbaşkanı bir imza attı. Darbeden canımızı kurtardık ama ne karşılığında kurtardık, vatandaş bunu bilmek istiyor. Darbeyi de bahane ederek Olağanüstü Hal ilan edilerek kanun hükmünde kararnameler ile meclise de gerek olmadan götürüyoruz her şeyi. Türkiye böyle yönetilmez.”

“ESAS BAŞI SENSİN”

Baydar konuşmasını şöyle tamamladı: “Bank Asya’dan ev kredisi alan, kirasını, okul taksitini yatıran adamı içeriye tıkıyorsun. Ama Bank Asya’nın açılışında Tansu Çiller’le birlikte dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Tayyip Erdoğan ne diyordu, ‘Artık müminlerin de para yatıracağı, faizsiz kazanç sisteminin olduğu bir bankamız oldu’ diyordu. Şimdi onunki suç olmuyor da benim gariban vatandaşı FETÖ’cülükle suçluyor. Sen nesin, esas başı sensin. Öyle ‘Allah beni affetsin, milletim beni affetsin’ diyerek kurtulamazsın. Adamı öldüreceksin ‘Allah beni affetsin’ diyeceksin, öyle bir şey var mı?”

Ziyarette Baydar’ı CHP İncirliova İlçe Başkanı Osman Gökmen, Kadın Kolları Başkanı Gülnaz Kocaoğlu ile partiler karşıladı. Öte yandan bazı partililer il ve ilçe teşkilatları da bazı sorunların olduğunu belirterek çözüm üretilmesini istedi. (GÖKHAN DÜZYOL)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler