Takip Et

SON DAKİKA

AK Partililer salonu terk etti

7 Temmuz 2020, Salı 17:18

     


Çine Belediye Meclis Toplantısında gerçekleştirilen encümen üye seçimi öncesi AK Parti grubu encümen üyeliğinde temsil hakkı talebinde bulundu. AK Partililerin talebi CHP'li meclis üyelerince kabul görmedi. AK Partililer tepkilerini encümen üye seçimine katılmayıp salonu terk ederek gösterdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısında 2019 Yılı Faaliyet Raporu, 2019 Yılı Denetim Komisyonu Raporu ve 2019 Yılı Kesin Hesaplar görüşüldü. Meclis başkanı Mehmet Kıvrak, belediyenin 17 milyon borcu olduğunu, 5 milyon 700 bin lira ise alacaklı olduğunu söyledi. Çine Belediyesi'nin 2019 yılı gelirlerinde 2018 yılına göre yaklaşık yüzde 25 artış olduğu açıklanırken, 2019 yılı bütçesi 46 milyon 187 bin, 2018 yılı devir ile birlikte toplam 59 milyon 570 bin lira olarak onaylanarak yıl içinde 33 milyon 432 bin lira ödenek harcandığı belirtildi. AK Partili meclis üyeleri belediyenin alacaklarının temini konusunda bir çalışma yapılması ve borçların tahsis edilmesi talebinde bulundu. Bu görüşmeler esnasında AK Partili Şakir Deniz ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer arasında çıkan tartışma ortamın gerilmesine neden oldu. AK Parti Meclis Üyesi Muhammet Demir'in talebi doğrultusunda toplantıya bir süre ara verildi.

SALONU TERK EDEREK TEPKİ GÖSTERDİLER

AK Partili Meclis Üyesi Mutlu Menderes Eşiyok, belirlenecek olan encümen üyelerinin birisinin AK Parti grubu içerisinden belirlenmesi talebinde bulunurken, belediyenin daha şeffaf bir işlerliğe sahip olabilmesi için bunun şart olduğunu dile getirdi. Mutlu Menderes Eşiyok, ihalelerden ve diğer işlemlerden haberdar olmak istediklerini söyledi. Başkan Dinçer ise meclis üyelerinin talep etmiş olduğu bütün çalışmalar ve işlemler konusunda gerekli açıklamayı yaptıklarını söyledi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer bunun mümkün olamayacağını ifade etmesi üzerine Muhammet Demir haricindeki tüm AK Partili meclis üyeleri encümen üye seçimine katılmayarak salonu terk etti. AK Partililer salonu terk ettiği sırada bazı meclis üyeleri arasında çıkan tartışma ortamın gerilmesine neden oldu. AK Partililer bir süre sonra salona yeniden giriş yaparak toplantının bitimine kadar görüşmelere dahil oldu.

KÜÇÜK ESNAFA KİRA DESTEĞİ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında işyerleri geçici süre ile kapatılan Çine Belediye kiracılarından kira bedeli tahakkuk ettirilmemesi konusu görüşüldü. Koronavirüs nedeniyle bir süre dükkanları kapanan küçük esnafa destek olabilmek için 3 ay boyunca kira bedeli alınmama talebi oy çokluğu ile kabul edildi.

ÜYE SEÇİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mehmet Kıvrak ve Cengiz İnce'nin encümen üye olarak seçildiği toplantıda, Hasan Yörük, Semra Eroğlu ve Şakir Deniz İmar Komisyonuna, Mehmet Kıvrak, Cengiz İnce ve Burhan Kandemir ise Plan ve Bütçe Komisyonuna seçildi. Komisyon üyelerinin 1 yıl süre ile görev alması kararlaştırıldı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler