Takip Et

SON DAKİKA

Savaş, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önemli konulara değindi

6 Aralık 2017, Çarşamba 14:12

     


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki 2018 yılı bütçe görüşmeleri sona erdi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dört hafta boyunca gerçekleştirilen 2018 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmeleri tamamlandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ak Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki konuşmalarından bazı satır başları şöyle:

ÇİN'DEN SONRA EN İYİ BÜYÜYEN EKONOMİ OLACAĞIZ

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Ekonomi Bakanlığı Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, temel ekonomik verilere bakıldığında büyümede sağlam temellere oturan bir artış olduğunu kaydetti. Mustafa Savaş. "İlk yarı büyüme oranı yüzde 5,2 olarak gerçekleşti. Sanayi kapasite kullanım oranları ve beklenti anketleri verileri, üçüncü çeyrek büyümesinin oldukça yüksek çıkacağını gösteriyor. Kişisel tahminim, ikinci altı aylık dönemin büyüme ortalamasının yüzde 5'in üzerinde olacağı. Buna göre yıllık büyüme ortalamasının yüzde 5,5 ile 6 civarında olacağıdır. Bu durumda 2017 yılı büyüme tahmini olarak Orta Vadeli Plan tahmini yüzde 5,5 gerçekleşecek diye öngörülebilir. Bu, ülkemizi Çin'den sonra en iyi büyüyen ekonomi yapacaktır” dedi.

"YAPILACAK İŞLER VAR"

Savaş'ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada 15 yılda çevre ve şehircilik alanında birbirinden değerli çalışmaların yapıldığını vurguladı. Vizyonel bakış açısıyla birçok hizmet gerçekleştirildiğini belirten Savaş, AK Parti iktidarları öncesi katı atık düzenli depolama tesis sayısının sadece 15 olduğunu, şimdi ise tesis sayısının 84'e ulaştığını bildirdi. Bu tesislerin 53 milyon vatandaşa hizmet verdiğini anlatan Savaş, "Türkiye, artık çöpünden bile enerji üreten tertemiz bir ülke olmuştur. Eski manzaralar tarihe gömülmüş olsa da yapılacak işler var. 2023 yılında 80 milyonun tümüne bu hizmetlerin tamamını verecek duruma geleceğiz" ifadelerini kullandı.

“TEK BAYRAK, TEK DEVLET, TEK VATAN VE TEK MİLLET BİZİM ORTAK DEĞERİMİZ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Adalet Bakanlığı ve bağlı kurumlarının 2018 yılı bütçe görüşmelerinde kürsüye çıkan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti'nin adalet konusunda eleştirildiğini belirterek, "Pensilvanya'daki de 'adalet' diye bağırıyor, İmralı da 'adalet' diye bağırıyor ama öte taraftan şehitler ve gaziler de adalet istiyor" dedi. Mahkemelerin kararlarını Türk Milleti adına bağımsız bir şekilde verdiğine işaret eden Savaş, "Tek bayrak, tek devlet, tek vatan, tek millet diyorsanız her konuda anlaşırız. Çünkü bunlar bizim ortak değerlerimizdir" dedi.

“SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI 2002’YE KADAR KAĞIT ÜZERİNDEYDİ”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2018 yılı bütçesinin görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, sosyal devlet anlayışının 2002 yılına kadar kağıt üzerinde bir ifade olarak kaldığını, bu kavramın AK Parti iktidarları döneminde gerçek anlamıyla hayata geçtiğini belirtti. AK Parti iktidarının kaynakları sosyal harcamalara ayırarak, milletin faydasına kullandığını anlatan Savaş, "Ülkemiz son 15 yılda, sosyal harcamalarını en fazla artıran ülke oldu. AK Parti iktidarları olarak sosyal alanda herkes ve her kesim için politikalar ürettik. Sosyal politikaların başına aileyi koyduk. Güçlü ailelerin güçlü toplumu inşa edeceğine inanıyoruz” dedi. (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler