Takip Et

SON DAKİKA

Sökeli maden işçilerinin maaşları halen yatmadı

6 Aralık 2016, Salı 09:50

     


Geçtiğimiz Şubat ayında maden işçileri tarafından oturma eylemi yapılarak protesto edilen Elit Madencilik'in, bazı işçilerin maaşlarını aksatmaya devam ettiğini tespit eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, firmaya idari para cezası uygulamaya hazırlandığı öğrenildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın Söke’de faaliyet gösteren bir maden firmasının işçilere ücretlerini ödemediği iddialarına ilişkin TBMM’ye cevaplanması istemiyle geçtiğimiz Mart ayında sunduğu yazılı soru önergesi, geçtiğimiz 26 Kasım’da cevaplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu imzalı cevap metninde, işçilerin halen ödenmeyen maaşlarıyla ilgili olarak firmaya idari para cezası uygulanmasının istendiğine dikkat çekildi.

18 Temmuz 2014’te Sökeli Madenci Halil Kara’ya maden göçüğü sonrasında mezar olan kömür ocağını işleten Ege Uyarlar Madencilik’in 6 Temmuz 2015’ten sonra Söke Elit Madencilik ile birlikte sürdürdüğü faaliyetlerini sonlandırdığı ve bu tarihten sonra işçilerin Söke Elit Madencilik’e geçtiklerinin ifade edildiği cevap metninde, işçilerin halen ödenmeyen maaşlarının olduğu ve ilgili firmaya idari para cezası uygulanmasının istendiği ifade edildi.

BAKANLIK, MAAŞLARIN ÖDENMESİ GEREKTİĞİNİ BİLDİRDİ

Cevap metninde, işçilerin 2016 yılı ocak ayı ücretlerinin Mart ve Nisan aylarında periyodik olarak ödendiği, ancak Söke Elit Madencilik bünyesine geçen Ege Uyarlar Madencilik işçilerinin 2015 yılı Mayıs ve Haziran ayları ile bazı işçilerin 2016 yılının Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ilişkin maaşlarının ödenmediği ve ivedilikle ödenmesinin bildirildiği vurgulandı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Elit Madencilik'e ait maden ocağında çalışan maden işçileri, 5 aydan beri ödenmeyen maaşları için iş bırakma eylemi yapmış ve eyleme destek veren işçilerin çocukları da babalarının maaşlarının ödenmesini istemişti. CHP’li Tezcan, geçtiğimiz Mart ayında, CHP Aydın il Başkanı Bayram İnci ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Bülbül ile Sökeli maden işçilerini ziyaret ederek eylemlerine destek vermişti. Tezcan, sorunu meclis gündemine taşıyacağını ifade ettiği ziyarette, “Türkiye’de maalesef her gün 5 işçi güvenlik önlemi olmadığı için ölüyor. Ya grizu patlar ya maden çöker ya iskele çöker, Türkiye’de günde beş işçi ölür. Bu iş cinayeti, bu iş kazası değil artık. Ölmeye gelince işçi ölsün, ücret ve haklara gelince işçi mağdur olsun” ifadelerini kullanmıştı. (MURAT TAN)

Sökeli maden işçileri emeklerinin hakkını istiyor

150 maden işçisi işi bıraktı

İşçiler Maden ocağı önüne Türk Bayrağı dikip çadır kurdular

Tezcan Sökeli maden işçilerine verdiği sözü yerine getirdi

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler