Takip Et

SON DAKİKA

Baydar: Fırat kalkanı tam bir fiyaskodur

6 Ekim 2016, Perşembe 15:23

     


CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Baydar, TSK'nın "Fırat Kalkanı" adını verdiği operasyonda, Türkiye'nin iddiasına göre IŞİD'in toplam kaybının 200 civarında olduğunu yine TSK'nın verdiği bilgilere göre, bugüne kadar bin 800 hedefe toplam 8 bin 133 atış yapıldığını belirtti.

Atış yapılan 1800 hedefin her birinde sadece 1 IŞİD’linin olduğunu var sayacak olduklarında atış yapılan her 9 hedeften 8’inin boş olduğunu savunan Baydar, vurulan 9 hedeften sadece 1 tanesininin dolu olabileceğine dikkat çekerek, "O hedefte de sadece 1 IŞİD’li vardır. TSK’nın verilerinden anlaşılıyor ki, her bir hedefe ortalama 4 atış yapılmaktadır. Yani yapılan 40 atıştan sadece bir tanesi, sadece 1 tane IŞİD’li vurabilmekte, geri kalan 39 atış ise boşa gitmektedir" dedi.

Bugüne kadarki çatışmalarda toplamda 11 askerin şehit, 31 askerin de yaralandığını bildiren Baydar, soru önergesinde şunları belirtti;

"TSK'ya ait en az 9 tank ise IŞİD tarafından imha edilmiştir. Bu bağlamda; “Fırat Kalkanı” operasyonu, verili durumun ortaya koyduğu gerçekler ışığında, tam bir fiyasko değil midir? Bir buçuk ay içinde boşa atılan yaklaşık 7300 civarındaki top/tank ve benzeri mühimmatının devlete toplam maliyeti ne kadardır?. IŞİD’le mücadele gibi bir niyetiniz yoksa, gencecik vatan evlatlarını Suriye çöllerinde neden savaşa sürmektesiniz? (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler