Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da 10 bin kişilik istihdam sağlanacak

6 Temmuz 2017, Perşembe 16:22

     


AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Tarım İhtisas Gıda Serbest Bölgesi projesinin yaşama geçirilmesi durumunda, Aydın’da en az 10 bin kişilik yeni istihdam sağlanacağını açıkladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AK Parti’li Savaş, katıldığı tvDEN canlı yayınında Yıldıray Yener’in sorularını yanıtladı. Kendisini arayan vatandaşların pek çoğunun iş talebinde bulunduğunu dile getiren Savaş, Aydın’da yeni istihdam alanı oluşturmak için milletvekili arkadaşlarıyla birlikte çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

 

Tarım, İhtisas, Gıda Serbest Bölgesi projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Savaş, “Serbest bölge mantığında, burada üretim yapan firmaların birtakım avantajları var. Burada yatırımı cazip hale getiriyor. Burada üretilen ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve ihracat imkanları olması halinde orada yatırım yapan firmalar ve çalışanlar vergi avantajlarına kavuşuyor. Böylelikle en az 10 bin kişilik istihdam imkanı yaratacak bir proje” diye konuştu.

 

Projenin devam ettiğini, kendisinin, Aydın Valiliği’nin ve Aydın’daki meslek kuruluşlarının konunun takipçisi olduğunu aktaran Savaş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Aydın ziyareti sırasında, bu projenin sözünü verdiğini söyledi.

 

Aydın’ın ihracat oranını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Savaş,“Kısa, orta, uzun vadede bizim beklentimiz, Aydın’ın hak ettiği hacim, 3 milyar dolar. Bir kere 3 milyar dolara ulaşması gerekiyor. Dibimizde Denizli var. Denizli’nin 2 buçuk, 3 milyar civarında ihracat imkanı artacak” değerlendirmesinde bulundu.

 

“DEMİRYOLU PROJESİNİN TAKİPÇİSİYİZ”

Aydın, Çine, Güllük Demir yolu projesi hakkında da görüşlerini aktaran Savaş, “Bunun da hayata geçmesi gerekiyor. Çine’de madencilik var. Bunların ihracat yapılan Güllük Limanı’na ulaştırılması için demir yolu ağı kurulması gerekiyor. İlk etapta OSB’nin hareketlenmesi adına, bu demir yolunun yapılması için bakanlık nezdinde girişimlerimiz var. Onu hayata geçireceğiz” dedi.

 

AK Parti’nin 15 yıllık iktidarı boyunca önemli işlere imza attığını dile getiren Savaş, 16 Nisan Referandumu'nda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin de şu açıklamalarda bulundu: “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, AK Parti’nin hakikaten, 15 yılda yaptığı eserlerin yanında. 16 Nisan’da kabul edilen bu sistem, çok önemli bir değişim. Belki bugün, bunun farkında değiliz. Gelecek 100 yılda, 200, 300 yılda, çocuklarımız, torunlarımız, torunlarımızın torunları bunun sonuçlarını çok daha iyi anlayacak. Bizlerle gurur duyacak.”

 

“BİZİM SEVDAMIZ AYDIN”

2019’daki yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacaklarını anlatan Savaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni almayı hedeflediklerini kaydetti.

 

2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunda, Adnan Menderes Bulvarı’ndaki trafiğin yer altına alınmasına ilişkin bir projesinin olduğunu anımsatan Savaş, “Aydın’da bir trafik problemi var. Merkez küçük ama bunun Büyükşehir tarafından çözülmesi lazım. O dönemde de bunu söylemiştim. Artarak devam ediyor. Bunun bir şekilde çözülmesi lazım. Bulvar gibi alanların artırılması lazım. Oranın geçmişten gelen tarihsel bir kimliği var. Ben o alanı trafiğe kapatıp, alttan geçit verip dörtyoldan meydana kadar vermek istiyordum. O dönemde bu yapılamaz demişlerdi? Niye yapılamasın? Marmaray’ı yapan zihniyet niye yapamasın?” ifadelerini kullandı.

 

Milletvekili Savaş, Başkan Çerçioğlu’ndan bu konuda bir talep gelirse destek vereceklerini belirterek, “Girişimin olması için talep olması lazım. “Bunu birlikte hayata geçirebilir miyiz?” dese, memnuniyetle derim. Bu kent bizim, hepimizin. Bizim sevdamız, derdimiz Aydın” ifadelerini kullandı. (KIVANÇ UĞUR)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler