Takip Et

/>

SON DAKİKA

"Hayali bile heyecanlandırıyor"

6 Haziran 2017, Salı 16:42

     


Nazilli Belediyesi, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için bir iş makinesi satın aldı. İş makinesini basın mensuplarına tanıtan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli için hedeflerini anlattı. Alıcık, Nazilli'nin il olması hayalinin bile kendisini heyecanlandırdığını belirterek, "Son günlerde yapılan çalışmalar, Nazilli'nin il olmasının zor olmadığını gösteriyor" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Nazili'de yapılan hizmetleri hızlandırmak ve daha büyük hizmetler için iş makinesi aldıklarını söyleyen Başkan Alıcık, iş makinesini basın mensuplarına tanıttı. İş makinesini 400 bin liraya aldıklarını ifade eden Alıcık, Nazilli'nin gelişmesi için yapacakları projeleri anlattı.

 

"NAZİLLİ'NİN İHTİYACI VAR"

Nazilli Beşeylül İlkokulu ve civarındaki binaları kaldırıp ilçeye yakışır bir meydan projesi hedefleri olduğunu dile getiren Başkan Alıcık, "Karşıda bulunan ilkokulu ve yanındaki binaları kaldırıp, altında otoparkı, trafiğin rahatlatılması için battı çıktı yapıp, güzel bir meydan yapma hayalimiz var. Çünkü Nazilli'nin ihtiyacı var. Bir de ilçe otogarının olduğu bölgede kentsel dönüşüm yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ve diğer bakanlıklardan gerekli izinler çıktı. 100 dönüm arazi üzerinde yapacağımız kentsel dönüşüm ile o bölgemiz cazibe merkezi haline gelecek. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu kentsel dönüşüm ile ilgili yürütmeyi durdurma talebi olmuş. Bu nedenle bir süre aksama yaşadık. İnşaallah 2019'a kadar bu projemizi büyük bir oranda tamamlamış olacağız" dedi.

 

"EN BÜYÜK KAMPÜSLERDEN OLACAK"

Nazilli Belediyesi olarak ilçeye Sümer Üniversitesi kurulmasını istediklerini açıklayan Başkan Alıcık, "Biz üniversitemiz için sürekli destek olmaya devam ediyoruz. En son üniversitenin kütüphanesi ve konferans salonunu 1 milyon lira harcayarak tamamladık. Atatürk'ün bize kazandırdığı Sümer Fabrikası'nda 100 dönümlük alan üniversitemiz tarafından kullanılıyor. Kullanılmayan 200 dönüm alanın belediye tarafından kullanılması kararı var. Sosyal ve eğitim amaçlı kullanılmak üzere bize devredilen bu alanı sosyal yaşam alanları ile birlikte ODTÜ'den sonra en büyük bir kampus yapmak istiyoruz" diye konuştu.

 

"NAZİLLİ 42 İLDEN DAHA BÜYÜK"

Nazilli'nin 2019'dan önce il olacağını inandığını söyleyen Başkan Alıcık, "1983'te rahmetli Turgut Özal döneminde, partisinin Aydın'dan 3 milletvekilini kendi partisinden çıkartmasının en büyük etkeni Nazilli'nin İl olmasını söz vermesi. Bu aynı şekilde rahmetli Süleyman Demirel döneminde de aynı şekilde malzeme yapıldı. Fakat şimdi ilçemizin il olması çok farklı gündeme geliyor. Gerçekten 2019 seçimleri çok farklı bir seçim olacak. Şu anda Nazilli mevcut 42 ilden daha büyük ve neden il olmasın. Büyükşehir yasası öncesi Aydın ile bizim aramızda 30 bin nüfus farkı vardı. Şimdi iller bankasından gelen paranın yüzde 40'ı büyükşehire gidiyor. Su parasının tamamı da oraya gidiyor. Bunların toplamına baktığınızda, 286 milyon lira para kesilmiş bizden. Bunca kesintiye rağmen Nazilli'ye baktığınızda, büyükşehir tarafından gözle görünür hiçbir yatırım yok. Nazilli bu durumu hak etmiyor ve biz ilçemizin İl olmasını hak ettiğimizi düşünüyoruz ve il olmamız için mücadele ediyoruz. Nazilli'nin il olması için çalışma yok denilse de, biz böyle bir çalışmanın alttan alttan olduğunu biliyoruz. İnşallah 2019'dan önce bu uygulama gerçekleşecek. Nazilli bizim doğup büyüdüğümüz bir yer, il olsun ben belediye başkanı adayı da olmam. Yeter ki il olsun" açıklamasını yaptı. (ERDAL AYDIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler