Takip Et

SON DAKİKA

Yıldız: Aydın halkı Mustafa Çıldır'ın verdiği hibeyi asla rantçılara verdirmeyecektir

6 Ocak 2017, Cuma 16:41

     


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydınlıların Çıldır Havaalanı'nın arsasını bağışlayan Mustafa Çıldır'ın verdiği hibeyi Aydın halkının asla rantçılara verdirmeyeceğini söyledi.

Yıldız, TBMM'de yaptığı konuşmada, Aydın'da Çıldır Havaalanı arazisinin 1956 yılında, hayırsever merhum Mustafa Çıldır tarafından 500 dönüm yerini, devlete, sivil havaalanı kurulsun diye bağışladığını, 1957'de bu havaalanının açıldığını ancak 1967'de kapandığını anımsattı.

Dönemin başbakanı Abdullah Gül'ün 2002'de, Recep Tayyip Erdoğan'ın 2007'de, 2011'de, 2015'te Ahmet Davutoğlu'nun her Aydın'a gelişinde miting yaptıklarında "Altı ay içerisinde bu havaalanını açacağız " dediklerini anımsatan Yıldız, şunları söyledi:

"Şimdi, bu Mustafa Çıldır'ın bir oğlu var, 92 yaşında Şevki amca. Telefon açtı: 'Ben ulaştırma bakanına, başbakana, cumhurbaşkanına dilekçe verdim. Benim babam buraya bağış yaparken bu 500 dönüm yeri, sivil havacılığa açılsın diye verdi ama maalesef bunlar, bu hükümet götürüp Türk Hava Yolları Uçuş Okulu'na, Jandarma Filo Komutanlığı'na veriyor.' Şu an sivil havacılık diye bir şey yok. Şimdi size soruyorum Şevki amca 92 yaşında, diyor ki: 'Allah uzun ömür versin ama bir ayağım burada, bir ayağım diğer tarafta. Ben oraya gittiğimde ben, babama nasıl hesap vereceğim düşünün.'

Türkiye'de 30 tane büyükşehir var, Aydın ili bunlardan biridir. Türkiye'de büyükşehir olup da havaalanı olmayan tek şehirdir. 1 milyon 100 nüfusu var Aydın'ın çevre illerden Muğla Yatağan, Denizli Sarayköy, İzmir Selçuk ilçesini koyduğunuz zaman 1,5 milyon nüfusa ulaşıyor ama 2017 yılı Ulaştırma Bakanlığı programında Gümüşhane ve Bayburt nüfusunun toplamı 229 bin, orada havaalanı yapıyorsunuz, mevcut Çıldır Havaalanı pistini uzatamıyorsunuz. Ben özellikle hükümeti, başbakanı ve AK Parti'yi Aydın halkına havale ediyorum. Bazı duyumlar var: Buranın son mirasçısı olan Şevki amca öldükten sonra burayı tekrar TOKİ'ye verip burada inşaat yapmak istiyormuşsunuz; eğer böyle bir şey varsa şunu bilin ki, Aydın halkı o Mustafa Çıldır'ın verdiği hibeyi asla rantçılara verdirmeyecektir, bunu bilmenizi istiyorum." (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler