Takip Et

SON DAKİKA

Artık yağmurdan etkilenmiyorlar

6 Ocak 2017, Cuma 10:00

     


Sultanhisar Belediyesi, karayolu kenarında dolmuş bekleyen vatandaşların mağdur olmaması için kapalı duraklar yapmaya başladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, yol kenarında dolmuş bekleyen vatandaşların yağmur ve soğuk havalardan etkilenmemesi için tamamı kapalı durak yaptırdı. Başkan, Aydın-Denizli Karayolu Sultanhisar Meslek Yüksekokulu karşısında ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünde bulunan dolmuş durağını kapatarak, vatandaşın mağduriyetini giderdi.

"KEŞKE KLİMA DA KOYABİLSEK"

Sultanhisarlıların yoğun olarak kullandığı dolmuş duraklarının tespit edilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Başkan Yıldırımkaya, “Bu yıl ilk kez Türkiye’de saatler geri alınmadığı için vatandaşlar ve özellikle de öğrenciler, hava aydınlanmadan sokaklarda oluyor. Havaların aşırı soğuk, hatta sabah saatlerinde eksilerde seyretmesi, yağışlı havalarda da vatandaşlarımızın mağduriyet yaşadığını biliyoruz. Daha önce bu kapalı durak örneğini Antalya’da gördüğüm için, bizim de böyle bir uygulama yapmamız gerektiğini düşündüm. Maliyetinin çok fazla olmadığını gördük. İlk olarak KYK önünde bulunan bu durağımızı kapalı hale getirdik. Arkadaşlarımız yoğun olarak kullanılan durakların tespitini yapıyor. Bu ilk kapalı durak, halkımız tarafından memnuniyetle karşılandı, 7-8 ayrı durakta da aynı uygulamayı yapacağız. Antalya’da gördüğüm duraklarda klima da vardı. Keşke imkanlarımız elverse de biz de klima koyabilsek" ifadelerini kullandı.

İlçe halkına hizmet veren Sultanhisar Birlik dolmuş şoförleri, Başkan Yıldırımkaya'dan kapalı durak yapılmasının çok faydalı olacağını talep ettiklerini belirterek, "KYK yurdunda kalan 650 öğrenciden Atça ve Yenipazar Meslek Meslek Yüksekokullarına giden öğrenciler var. Vatandaş tarafından da yoğun olarak kullanılan bu durağın kapalı hale dönüştürülmesi çok iyi oldu. Yolcular artık yağmurdan ve soğuktan etkilenmiyor" dedi.

Sultanhisar KYK yurdunda kaldığını ve Atça MYO'da öğrenim gördüğünü söyleyen Özlem Suer, "Bu yıl 2. sınıfa gidiyorum. Geçen yıl bu durakta yağışlı havalarda beklemiştik. Şimdi bu sorun ortadan kalktı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. (ERDAL AYDIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler