Takip Et

SON DAKİKA

“CHP’li kadınlar Aydın’ı daha da ileriye taşıyacak”

5 Aralık 2016, Pazartesi 16:59

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Parti Meclisi Üyesi Yaşar Seyman ile birlikte CHP Aydın İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve ‘Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı’ verilişinin 82. yıl dönümüyle ilgili olarak gerçekleştirdiği ziyarette konuşan CHP’li Yılmaz, “CHP’li kadınlar ilerici, laik ve demokrat duruşlarıyla Aydın’ı daha da ileriye taşıyacaktır” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ile CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki’nin de hazır bulunduğu toplantıda, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve ‘Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı’ verilişinin 82. yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirildi.

“KADINLAR BİZLERE DAİMA İLERİYİ GÖSTERECEK”

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Aydın’a gelen Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir’in basın açıklaması öncesinde yaptığı açıklamada, “Aydın’ın ne kadar demokrat ve laik bir il olduğunu biliyoruz, bu yüzden de buradayız. CHP’li kadınların ilerici, laik ve demokrat duruşlarıyla Aydın’ı daha da ileriye taşıyacağını biliyoruz. Bu mücadeleyi veren bir gelenekten geliyoruz. Kadınlar, mücadelelerinde bizlere daima ileriyi göstereceklerdir” dedi.

“KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ OLMADAN TOPLUMSAL REFAH SAĞLANAMAZ”

Avrupa’da birçok ülkeden önce Türkiye’de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiğine dikkati çeken CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özdemir, “Buna karşın halen temsilde adalet ve eşitlikten söz edemiyoruz. Anayasa önünde kadın ve erkek eşittir demek yeterli değildir. Demokrasilerde en önemli unsur, eşitlik temeline dayalı temsil ve katılımdır. Hayatın her alanında kadın ve erkek eşit olmadan toplumsal refah sağlanamaz. Toplumsal refahın sağlanması için kadınların önündeki pek çok engelin kaldırılması gerekmektedir. Kadın çalışanların da erkeklerle eşit koşulda olmaması, en büyük engellerdendir. Türkiye iş gücüne katılma oranı açısında dünyada 123. sıradadır. Türk kadını bu kadar geri planda kalmayı hak etmemektedir” diye konuştu.

“KADINLAR YENİ BİR UMUT IŞIĞI YAKMIŞLARDIR”

CHP Parti Meclisi Üyesi Seyman da konuşmasında, “Son 13 yıldır iktidar, kadını her alanda toplumsal yaşamın dışına itmiştir. Çalışma yaşamında da kadını dört duvar arasına hapsetmiş ve kadının anneliğini de adeta cezalandırmaktadır. Bunun hepsinin örneklerini görüyoruz. Tetikçi kalemleriyle, çalışan kadınların çocuklarının sorunlu olduğunu yazma utancını bu ülkede yaşatmışlardır. Fakat, Gezi ve 7 Haziran’dan sonra son cinsel istismar yasasının geri çekilmesi noktasında dayanışmayla birlikte kadınlar yeni bir umut ışığı yakmışlardır. Biz bu sene 5 Aralık’ı bu nedenle çok coşkulu kutluyoruz. CHP milletvekilleri, Türkiye’deki kadın örgütlerini kamuoyu oluşması için göreve çağırmışlardır. Kadınlarımız, OHAL’e rağmen tüm barikatları aşıp meclisin kapısına dayanmışlardır. Biz tıpkı Gezi eylemlerinde, 7 Haziran’da olduğu gibi bu zaferi çok iyi okuduk. Ancak kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıl dönümünde ne yazık ki özlenen noktada değiliz. Parlamentoda koltuklarımızın yarısı işgal altında. Oysa kadınlar yaşamın rengidir ve her alanda olmalılar” dedi. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler