Takip Et

SON DAKİKA

Yıldız'dan "Pamuk ithal eden bu firmalar kim?" sorusu

5 Ekim 2016, Çarşamba 11:51

     


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, TBMM'de yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle pamuk ithal belgesi verilen 2 firmanın kim olduğunu sordu.

Yıldız, TBMM'de yaptığı konuşmada, pamuk hasadının başladığını anımsatarak, Aydın'ın Türkiye'nin ikinci büyük ovası olduğunu, pamuk hasadı başladığında pamuğun 5 lira 80 kuruş olan ücretinin, aradan on gün geçmesinin ardından anlaşılamaz bir şekilde hükümetin yandaş 2 tane firmaya pamuk ithal belgesi verdiğini öne sürdü.

Yıldız, " Bu iki firma da Suriye'den pamuk ithal ediyor ama Suriye'deki pamuğun hangi örgüte ait olduğunu da tabii ki bilmiyoruz. Bu vesileyle, aracılar bunu kullanarak para babaları da şu an çiftçilerdeki mevcut pamuğun fiyatını 4 lira 70 kuruş, 4 lira 60 kuruşlara kadar düşürdüler. Tarım Bakanı veya Başbakan Yardımcısı bununla ilgili bir araştırma yapacak mı veya bu iki firma ne şekilde bu pamuğu ithal etmek için bu yetkiyi sizden aldı? Bunlarla ilgili bilgi istiyorum" dedi. (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler