Takip Et

SON DAKİKA

Meclis, Menderes’in memleketinde toplandı

5 Ekim 2016, Çarşamba 13:20

     


Koçarlı Belediye Meclisi ekim ayı meclis toplantısını, demokrasi şehidi, merhum başbakan Adnan Menderes’in memleketi Çakırbeyli’de gerçekleştirdi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çakırbeyli Adnan Menderes Salonu’nda düzenlenen toplantıda 3 ana, 3 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıya mazeretleri gereği CHP’li meclis üyeleri Gülşah Aydın ve İbrahim Beğdede ile AK Parti’li İrfan Altındiş katılmadı. Gündemde yer alan; 2017 mali yılı bütçesi, Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’ne üye seçimi, borçlanma yetkisi ve bazı taşınmazların satışı konuları görüşüldü.

“HUZUR DUYUYORUZ”

Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, ekim ayı meclis toplantısını Çakırbeyli’de yapmaktan dolayı huzur duyduklarını ifade etti ve şöyle konuştu: “Belediye meclisleri, yerel demokrasilerin tecelli ettiği, halkın doğrudan yönetime katıldığı, dilek, istek temennilerin ve şikayetlerin dile getirildiği yerlerdir. Bu noktada demokrasi şehidi, merhum başbakanımız Adnan Menderes’in memleketinde ve mahallesinde bu toplantıyı yapmaktan büyük huzur duyuyoruz. Ruhu şad olsun. Koçarlı Belediyesi yönetiminde üçüncü yılımızı geride bıraktık. Meclis olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Sizlerle beraber olmaktan mutluyum.”

Başkan Öztürk, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tesisin arazisinin Koçarlı Belediyesi’ne ait olduğunu hatırlatarak, “Bu arsayı Büyükşehir Belediyesi’ne devretmiştik. Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu yaklaşık 800 bin lira harcayarak bu hizmet binasını Çakırbeyli’ye kazandırdı. İlçem adına kendisine bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

BÜTÇE 3 MİLYON ARTIRILDI

Koçarlı Belediye Meclisi, geçen yıl 17 milyon TL olan tahmini bütçeyi, ilçeye yapılacak olan hizmetler düşünülerek bu yıl 20 milyon 541 bin TL’ye çıkarma kararı aldı. 2017 mali yılı bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. Yapılan oylama sonucunda Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’ne Başkan Mutlu Öztürk ile birlikte Taner Avcı (AK Parti), Nuri Özkan (CHP) asil üyeliğe; Metin Aksoy (MHP) ve Hatice Maraş (CHP) da yedek üyeliğe seçildi. Öte yandan Belediye Başkanı Mutlu Öztürk’e 1 milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. (GÖKHAN DÜZYOL)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler